Annonce
Randers

Endnu en fornem blues-pris til Peter Astrup

Peter Astrup og Blues Heaven Festivalen blev i weekenden hyldet med en international pris. Det skete under festivalen, der blev afviklet i Frederikshavn. Fra venstre ses Fred Delforge, Peter Astrup, Walter Trout og Paul E. Benjamin. Foto: Annelene Petersen

Blues-entusiast med Randers-tilknytning får endnu en fornem pris for sit virke for blues-musikken.

Annonce

Randers/Frederikshavn: I weekenden blev koncert- og festivalarrangør Peter Astrup, der for nylig modtog en fornem pris på Turbinen i forbindelse med Danish Music Awards, hædret endnu en gang.

Det skete i Frederikshavn, hvor Astrups hjertensbarn "Blues Heaven" blev kåret som "International Festival Of The Year". Det er det franske online-magasin "Zicazic", der uddeler prisen. Bag "Zicazic" står den verdensberømte fotograf og skribent Fred Delforge, som selv er en ivrig blues-entusiast.

"Blues Heaven" er det bedste, man kan forestille sig inden for bluesmusik i 2018, sagde Fred Delforge i en kommentar til prisuddelingen, som fandt sted på selve festivalen i Frederikshavn. - Jeg er både overrasket og overvældet, siger blues-arrangør Peter Astrup i en pressemeddelelse. Magasinet "Zicazic" uddeler prisen for fjerde år i træk. Det er store og verdenskendte festivaler som FestiBlues International de Montreal (Quebec), Sierre Blues Festival i Schweiz og EutinBlues i Tyskland, der er de hidtidige modtagere af prisen. I kriterierne for at tildele den internationale pris til Peter Astrup skriver Fred Delforge, at "Blues Heaven Festival" er det perfekte eksempel på, hvordan man bedst skaber en stor blues-event i Europa.

Han omtaler Peter Astrup som festivalens sjæl, der nu for 13. år i træk præsenterer en bluesfestival med et helt vildt line-up af de allerbedste kunstnere.

Annonce

Tilbage til Randers

58-årige Peter Astrup, der betegner sig selv som "blues-købmand", bor i øjeblikket ikke i Randers, men har planer om at vende tilbage til byen, hvor han har familie, inden længe.

Han modtog i august i år den nyindstiftede pris "Årets Hoochie Coochie Man/Woman" på Turbinen. Prisen gives til en person, der i det forgangne år har gjort noget særligt for bluesmusikken i Danmark.

Peter Astrup er vokset op i henholdsvis Pindstrup og Allingåbro, og var med til at starte MC-klubben "Mosten" i 1980 - i netop Allingåbro.

I 1988 var han en af hovedkræfterne bag Djurs Bluesland - med to år i Ramten Skov, tre år i Fausing og til sidst med to år i Drastrup. I 1989 flyttede han til Randers og boede i en lejlighed på Vester Altanvej, men ti år senere fortsatte han til Pandrup, i Nordjylland, hvor han stadig bor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce