Annonce
Randers

Endnu en midtby-butik drejer nøglen om: Mr holder ophørsudsalg

Streamerne på butiksruderne taler deres tydelige sprog. Snart er det slut med at købe herretøj i lokalerne bag. Foto: Jan Sisseck

Tre år på adressen har ikke budt på den udvikling, indehaver Henrik Ibsen havde ønsket sig. Han koncentrerer sig nu om sine tre butikker i Randers Storcenter.

Randers: Inden januar 2019 er omme, lukker herretøjsbutikken Mr i Sankt Mortens Gade, blot lidt mere end tre år efter åbningen på adressen. Butiksruderne er klistret til med streamere, der bebuder ophørsudsalg fra torsdag 8. november med rabatter på op til 75 procent, og i løbet af januar drejes nøglen endeligt om.

Hermed slutter en æra, som kom til at vare i knap 108 år, idet forretningen med skiftende ejere har haft adresse i Randers Midtby siden 1911, da den første gang åbnede under navnet Engelsk Herremagasin. Det blev senere forkortet til EHM, og i dag er butikken altså medlem af Mr-kæden.

Indtil november 2015 logerede Mr-butikken på hjørnet af Middelgade og Tårngade, men indehaver Henrik Ibsen valgte at flytte til Sankt Mortens Gade. Dels fordi lokalerne på den hidtidige adresse var blevet for store, men også fordi, han mente, placeringen i Sankt Mortens Gade var bedre.

- Udviklingen i Randers Midtby har imidlertid ikke levet op til de forventninger, jeg havde dengang, siger Henrik Ibsen.

Henrik Ibsen, her fotograferet lige inden åbningen af butikken for tre år siden. Dengang var han fuld af tro på en lysende fremtid for midtbyen. Foto: Jan Sisseck

Ingen fyringer

Han understreger i øvrigt, at der ikke er tale om en egentlig lukning, idet butikken i Sankt Mortens Gade blot flytter sammen med Mr i Randers Storcenter, hvor Ibsen udover Mr også driver en herretøjsbutik med navnet EHM samt børnetøjsbutikken Cool. Ingen mister således deres arbejde som følge af lukningen, idet personalet også flytter med til Paderup.

I løbet af foråret bliver de tre butikker i øvrigt suppleret med én i cyberspace.

- Hidtil har vi ikke haft en netbutik, men nu kobler vi os på Mr-kædens webshop, fortæller Henrik Ibsen.

Om de bristede forventninger til midtby-udviklingen siger han uddybende:

- Jeg havde nok håbet, at det kunne lykkes at blive enige om lidt længere og ikke mindst ens åbningstider for midtbybutikkerne, som er en af storcenterets styrker. Men det er nok urealistisk. Jeg kunne også godt tænke mig, at man arbejdede mere på at udnytte samspillet mellem detailhandelsbutikkerne og restaurationerne. Eksempelvis med events, hvor der køres forskellige temaer, og hvor restauranterne så lokker med menuer inspireret af det pågældende tema, siger Henrik Ibsen.

Annonce

Ingen bitterhed

Ibsen understreger dog, at han ikke forlader midtbyen i hverken surhed eller bitterhed.

- Jeg ønsker kun alt godt for det centrale Randers og for de butikker, som er der. Blot har salget for mig ikke været tilfredsstillende. Men det er da både positivt og meget glædeligt at se, at der er andre, som tror på midtbyen, siger han og nævner blandt andet outdoor-butikken Friluftsland, som for nylig er åbnet i Brødregade samt gardin- og boligudstyrsforretningen Room8, som snart slår dørene op i Torvegade.

Annonce
Randers For abonnenter

Fra ruiner til nyt boligkvarter: Snart begynder udlejningen af de første boliger på Møllestensvej ved Gudenådalen

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Afgående borgmesterkandidat vil ikke uddybe sit overraskende farvel til politik: - Jeg er sgu lidt kedelig

Randers FC For abonnenter

Randers FC jubler over talentsalg: - En god handel og et kæmpe skulderklap

Randers

Kommunens nye maskine fræsede cykelsti op

Navne

Dødsfald: Farvel til en ærlig og driftig forretningsmand, der har tørret hænder på folk over hele verdenen

Randers For abonnenter

Dyrt facebookopslag: Sur smiley og bøde på 7500 kroner til lokal helsekost-webshop

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

To stjerner til actionfilm på tynd is

Randers

Mulig afløser er klar: Tidligere godsdirektør melder sig som ny spidskandidat for Venstre

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Randers FC

Familien har dobbelttjekket destinationen: Randers FC sælger talent til tysk topklub

Navne For abonnenter

Sammenlægning har lettet arbejdet

Leder For abonnenter

Amtsavisen mener: Syg forklaring fra Brøns rammer os alle

Annonce