Annonce
Randers

Endnu en politiker står frem: Meldte modstandere til politiet for chikane

Daniel Madié understreger, at han på nuværende tidspunkt ikke har et problem med den generelle kultur og tonen i byrådet. - Jeg kan sammenligne med virksomheder, og ja, der er en anden stemning. Men vi er valgt ind til at være uenige, og vi har nogle meninger, vi skal ind og kæmpe for, lød det eksempelvis i forbindelse med Louise Browns exit. Arkivfoto: Annelene Petersen
Hen over en tre-årig periode har den konservative politiker Daniel Madié følt sig forfulgt af Venstre i Randers. Til sidst endte han med at gå til politiet.

Randers: Videooptagelser fra brystlommen, aflytning ved toiletdøren og en generelt pågående adfærd.

Det er nogle af de ting, den konservative politiker, Daniel Madié fra Randers, over for TV 2 Østjylland hævder at være blevet udsat for. Det var, ifølge ham, så slemt, at han måtte gå til politiet.

Daniel Madié er dermed den tredje politiker på kort tid, der fortæller om et politisk miljø i Randers, der, ifølge dem, til tider er hårdkogt.

Annonce

Og den konservative politiker peger på partiet Venstre som de ansvarlige for det, han fortæller, han har været udsat for.

- Der var en meget, meget stærk personlig forfølgelse – eller kamp kan man kalde det – mod mig som politiker, siger Daniel Madié til TV 2 Østjylland.

Meldte det til politiet

Den oplevede forfølgelse skete, ifølge Daniel Madié, i perioden fra 2014 og frem mod kommunalvalget i 2017, hvor det henad vejen blev værre og værre.

Daniel Madié fortæller, at en gruppe på 5-10 personer konstant var i nærheden af ham, filmede og fulgte ham i forbindelse med politiske og offentlige arrangementer i perioden.

- Jeg havde folk løbende efter mig, som uanset, hvor jeg bevægede mig hen – om det så var på toilettet – stod og rapporterede via telefoner, at ”nu er Daniel gået på toilet – nu er Daniel gået i lokale C24 – nu går Daniel ud igen,” forklarer Randers-politikeren om episoderne.

Det hele endte med, at Daniel Madié meldte sagerne til politiet. TV 2 Østjylland skriver, at de har bedt Daniel Madié vise konkret dokumentation for, at episoderne har fundet sted. Han har over for redaktionen kun kunne fremlægge en bekræftelse fra Østjyllands Politi af, at han den 15. november 2017 anmeldte "politisk chikane".

Annonce

Brug for at kunne tale frit

Daniel Madié er blandt andet fortørnet over, at det, mens det stod på, var svært at få alenetid.

- Man har som politiker også brug for at være i sit eget forum med sine egne folk, hvor man kan tale frit, siger Daniel Madié om oplevelsen af, at alt blev optaget.

Det, du står og siger som politiker, skal vel også kunne tåle dagens lys?

- Ja, og det er ikke nødvendigvis ulovligt. Det er bare irriterende, når det bliver så nedgroet, ivrigt og nidkært, siger Daniel Madié.

- Problemet er den intimidering, der er i, at man er her, der og alle vegne, fortsætter Daniel Madié.

Forud for anmeldelsen forklarer han, at han selv havde forsøgt at få stoppet episoderne uden held. Det ændrede sig dog, siger han, da han oplyste gruppen om, at han nu havde involveret politiet.

- Det må jeg sige, det hjalp. Heldigvis, men det burde ikke have været nødvendigt, siger han.

Da den konservative byrådspolitiker, der har siddet i byrådet siden 2006, kort efter igen følte, at han kunne bevæge sig frit, foretog politiet sig ikke yderligere i sagen. Ingen personer blev tiltalt eller sigtet i sagen.

Annonce

Venstre afviser alt

Ifølge Daniel Madié havde personerne, der stod for det, han oplevede som chikane, tilknytning til partiet Venstre. Men flere Venstre-politikere i Randers kan ikke genkende hans historie.

TV 2 Østjylland skriver, at de har præsenteret tidligere borgmester, Claus Omann Jensen, formand Knud Pedersen og byrådspolitikerne Christian Brøns og Louise Høegh for anklagerne, og de nægter alle at have noget som helst kendskab til episoderne. Og de ønsker ikke at knytte yderligere kommentarer.

Årsagen til, at Daniel Madié vælger at fortælle sin historie nu, fire år efter han oplevede det, er, at han gerne vil gå ind for ordentlighed – også frem mod det forestående valg.

- Der er nogen, der går for meget op i det. For nogen går det op i magt og kampe, fremfor politik, og det synes jeg, vi skal forsøge at mindske, siger Daniel Madié.

Der er blevet skrevet og sagt meget om det politiske klima i Randers kommune gennem årene. Senest har debatten taget fart, efter de to spidskandidater Louise Brown (LA) og Christian Brøns (V) valgte at trække sig med enslydende begrundelser: Kulturen er for rådden.

Annonce
Randers For abonnenter

Byggeboom uden ende: Randers får 2400 nye boliger de kommende fem år

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Videoanalyse: Flot præstation burde have givet Randers FC point mod topholdet

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra bittert nederlag i Herning: Central nøglespiller var bedst hos Randers FC

Randers FC

Se højdepunkterne: Et tidligt FCM-mål gjorde det svært for Randers FC i topopgør

Randers

En ødelagt hofte og et usædvanligt iværksætter-gen fik Stevnstrup Løbet op at køre: - Jeg kan slet ikke lade være, lyder det fra kvinden bag

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers For abonnenter

Formanden for Dansk Cyklistforbund træder i pedalerne, når han skal frem: Hvorfor tage flyet til København, når man kan cykle?

Randers

To sigtelser med fem minutters mellemrum i Randers

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Endnu et pizzeria i vælten: Skimmellignende belægninger giver sur smiley og bøde på 5000 kroner

Tyskland

Live: Folk i kø får lov at stemme efter lukketid - følg gyservalget i Tyskland

Leder For abonnenter

Boligboom: Stop enhver form for pyller og klynk - byg for pokker

Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Annonce