Annonce
Randers

Døgnet har ikke nok timer for Katrine Fruelund: Trækker sig fra valgkamp med kort varsel

Katrine Fruelund vælger byrådspolitik fra og stiller ikke op ved det kommende valg. Foto: Bo Amstrup
Venstres tredjemest scorende ved det seneste byrådsvalg, Katrine Fruelund, har valgt at trække sit kandidatur med blot et par måneder til valget. Begrundelsen er, at job og børn kommer i første række.

Randers: En af Venstres stemmeslugere fra de seneste to byrådsvalg, den tidligere landsholdspiller i håndbold, Katrine Fruelund, har med to måneder til valgdagen valgt at smide håndklædet i ringen og droppe sit kandidatur.

Ved det seneste valg i 2017 var hun Venstres tredjemest scorende på personlige stemmer. Det blev til 810. Ved valget i 2013 stemte 794 randrusianere personligt på Katrine Fruelund.

Nyt fuldtidsjob

Katrine Fruelund begrunder sin afsked med politik med, at hun 1. marts fik nyt fuldtidsjob som teamleder i Landbrugsstyrelsen, er assistenttræner for u-19 landsholdet og har tre børn på tre, seks og otte år.

- Før sommeren var jeg maks presset. Over sommeren måtte jeg lige vurdere situationen. Jeg kunne mærke, at det ikke var godt for mig og familien. Jeg vil jo gerne være der for ungerne og følge dem. Så jeg vurderede, at jeg måtte vælge byrådet fra, siger Katrine Fruelund.

- Jeg står lidt med den følelse af, at jeg svigter holdet. Jeg er jo en holdspiller og vil det bedste for mine teamkolleger. Jeg må bare erkende, at børnene har en alder, hvor jeg skal være der, og at den tid ikke kommer igen. Det er vigtigt, at jeg ikke kommer hjem og er sur og tvær, fordi jeg er presset.

Annonce

For meget

- Jeg kunne selvfølgelig have sagt fra noget tidligere, men jeg tænkte, nu prøver jeg lige at se, hvordan det hele er. Man kan godt have en forestilling om, at det bliver hårdt, men det kunne også være, at det ikke var så slemt. Men det var for meget.

Katrine Fruelund har tidligere gjort comeback som håndboldspiller på topniveau. Hun afviser heller ikke, at det kan ske inden for lokalpolitik.

- Jeg vil aldrig lukke nogle døre. Otte år i lokalpolitik har været lærerigt og spændende at være en del af. Nu er situationen bare en anden. Det kan godt være, at jeg vender tilbage, når børnene bliver lidt større, siger Katrine Fruelund.

Annonce

Ingen smæk med døre

Jan Buus Larsen, formand for Venstre Randers, ærgrer sig over Katrine Fruelunds farvel til Venstre i byrådet.

- Vi er rigtigt trætte af det, men vi har godt kunnet mærke på Katrine, at hun har været meget presset, og at det har båret i den her retning, siger Jan Buus Larsen.

- Hun er en fantastisk person og en fantastisk holdspiller, og hun har noget energi med fra sportens verden, men lige som da hun spillede håndbold, kan hun kun gå ind i det her 100 procent.

- Derfor meddelte hun os, at hun var nødt til at trække stikket for en periode. Men der er hverken smækket med døre eller noget som helst. Hun vil gerne komme tilbage, når hun får overskuddet til det igen.

Annonce

Det stærkeste hold

Trods afskeden med et af partiets absolut stemmeslugere er Jan Buus Larsen optimist omkring det kommende valg.

- Vi stiller stadig med det stærkeste hold, vi nogensinde har stillet med. Der er forsvundet et par profiler, vores spidskandidat Christian Brøns, og nu Katrine. Men er vi er faktisk pænt optimistiske, siger Jan Buus Larsen.

Hvad bunder den optimisme i?

- Vi har et bredt felt af kandidater, som virkelig kan noget hver for sig. Og så er vi rigtigt gode sammen. Der er virkelig en holdånd. Og så har vi fået en rigtig god borgmesterkandidat i Claus Berggren, som kan nogle ting. Han kan virkelig samle tropperne.

Katrine Fruelund trak trods alt 810 stemmer ved det seneste valg?

- Jeg ved godt, at man stemmer på personerne ved valget. Men jeg tror ikke, at alle 810, der sidst stemte på Katrine, vælger at stemme på andre partier. Det kan godt ske, at vi mister lidt på det, men det kan vi ikke gøre noget ved, siger Jan Buus Larsen.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Alle brandfolk på Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Randers For abonnenter

Friske tal: Her er ugens regnskaber fra Randers

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Randers

To unge mænd anholdt efter overfald på 17-årig: Sparkede ham flere gange i ansigtet og på kroppen

Annonce