Annonce
Randers

Endnu et parti slutter sig til valgforbund

Fem partier og lister står nu sammen om et bredt valgforbund, der peger på radikale Mogens Nyholm som borgmester. Fra venstre ses Søren Mikkelsen, Sociallisten, Kalle Nielsen, Enhedslisten, Daniel Fisker Jensen, Nationalpartiet, Karin Blach, radikale, samt Per Schultz-Knudsen, Velfærdslisten. Pressebillede

Randers: Det brede, åbne valgforbund mellem Radikale Venstre, Velfærdslisten, Enhedslisten og Sociallisten, som blev præsenteret 1. august, har fået et femte medlem, og dermed tæller valgforbundet en tredjedel af de partier og lister, der deltager i det kommende byrådsvalg i Randers.

Det nye medlem af valgforbundet er Nationalpartiet.

- En af Nationalpartiet Randers' højst prioriterede mærkesager går ud på, at alle skal have mulighed for at blive hørt i den lokalpolitiske debat. Alle skal så at sige have en stemme, når det kommer til lokalpolitiske afgørelser. Derfor er det helt i tråd med vores vision for Randers, at vi i valgforbundet prioriterer øget borgerinddragelse og større gennemsigtighed, konstaterer Nationalpartiets lokale formand og byrådskandidat, Daniel Fisker Jensen, i en pressemeddelelse.

- I Nationalpartiet Randers føler vi ydermere, at der er behov for forandring i toppen af den lokalpolitiske rangstige. Vi er derfor helt enige med valgforbundets andre partier og lister om at pege på Mogens Nyholm, der ikke repræsenterer et af byrådets større partier, som borgmesterkandidat, fortsætter Daniel Fisker Jensen.

- Med valgforbundet ønsker vi at give vælgerne et reelt og troværdigt alternativ til det nuværende byråds dominerende partier, siger Hans Toftdahl, formand for Radikale Venstre.

- Med så mange partier og lister samlet i så bredt et forbund sender vi et tydeligt signal om, at vi vil det samarbejdende folkestyre, og at vi alle er i stand til at skabe resultater mellem partier og lister, som måske ikke umiddelbart synes at have meget tilfælles, fastslår Per Schultz-Knudsen, Velfærdslisten.

- En forudsætning for et bedre samarbejde er, at der bliver så bred repræsentation i byrådet, at ét, to eller tre partier ikke gang på gang kan negligere holdningerne, der er repræsenteret ved byrådets øvrige partier eller lister, fastslår Palle Bertelsen, spidskandidat for Sociallisten.

- Det åbne valgforbund er et skridt på vejen til mere åbenhed og et byråd, der samarbejder om bæredygtige forbedringer med et reelt vælgerflertal bag, fortæller Frida Valdbjørn Christensen, spidskandidat for Enhedslisten.

Alle fem partier og lister understreger, at valgforbundet stadig er åben for partier og lister, der er socialt orienterede og går ind for øget borgerinddragelse og større gennemsigtighed i den kommunale beslutningsproces.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Kultur

Karen-Lise Mynster: Man skal leve hver dag, som var det den sidste - men så ville jeg jo ikke sidde her

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce