Annonce
Randers

Endnu et parti slutter sig til valgforbund

Fem partier og lister står nu sammen om et bredt valgforbund, der peger på radikale Mogens Nyholm som borgmester. Fra venstre ses Søren Mikkelsen, Sociallisten, Kalle Nielsen, Enhedslisten, Daniel Fisker Jensen, Nationalpartiet, Karin Blach, radikale, samt Per Schultz-Knudsen, Velfærdslisten. Pressebillede

Randers: Det brede, åbne valgforbund mellem Radikale Venstre, Velfærdslisten, Enhedslisten og Sociallisten, som blev præsenteret 1. august, har fået et femte medlem, og dermed tæller valgforbundet en tredjedel af de partier og lister, der deltager i det kommende byrådsvalg i Randers.

Det nye medlem af valgforbundet er Nationalpartiet.

- En af Nationalpartiet Randers' højst prioriterede mærkesager går ud på, at alle skal have mulighed for at blive hørt i den lokalpolitiske debat. Alle skal så at sige have en stemme, når det kommer til lokalpolitiske afgørelser. Derfor er det helt i tråd med vores vision for Randers, at vi i valgforbundet prioriterer øget borgerinddragelse og større gennemsigtighed, konstaterer Nationalpartiets lokale formand og byrådskandidat, Daniel Fisker Jensen, i en pressemeddelelse.

- I Nationalpartiet Randers føler vi ydermere, at der er behov for forandring i toppen af den lokalpolitiske rangstige. Vi er derfor helt enige med valgforbundets andre partier og lister om at pege på Mogens Nyholm, der ikke repræsenterer et af byrådets større partier, som borgmesterkandidat, fortsætter Daniel Fisker Jensen.

- Med valgforbundet ønsker vi at give vælgerne et reelt og troværdigt alternativ til det nuværende byråds dominerende partier, siger Hans Toftdahl, formand for Radikale Venstre.

- Med så mange partier og lister samlet i så bredt et forbund sender vi et tydeligt signal om, at vi vil det samarbejdende folkestyre, og at vi alle er i stand til at skabe resultater mellem partier og lister, som måske ikke umiddelbart synes at have meget tilfælles, fastslår Per Schultz-Knudsen, Velfærdslisten.

- En forudsætning for et bedre samarbejde er, at der bliver så bred repræsentation i byrådet, at ét, to eller tre partier ikke gang på gang kan negligere holdningerne, der er repræsenteret ved byrådets øvrige partier eller lister, fastslår Palle Bertelsen, spidskandidat for Sociallisten.

- Det åbne valgforbund er et skridt på vejen til mere åbenhed og et byråd, der samarbejder om bæredygtige forbedringer med et reelt vælgerflertal bag, fortæller Frida Valdbjørn Christensen, spidskandidat for Enhedslisten.

Alle fem partier og lister understreger, at valgforbundet stadig er åben for partier og lister, der er socialt orienterede og går ind for øget borgerinddragelse og større gennemsigtighed i den kommunale beslutningsproces.

Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Fem dage efter snestormen er flere veje og stier stadig spejlglatte: Nu kræver politikerne indsatsen set efter i sømmene

Annonce