Annonce
Randers

Endnu et rekordår for Confac

Som led i opførelse af Confacs nye produktionshal, er der etableret nyt indgangsparti og nye velfærdsområder for medarbejderne, ligesom kantinen og virksomhedens direkte tilgængelige områder til administration og ledelse er blevet udvidet og har fået en ny åben terrasse. Foto: Confac

Den randrusianske betonelementfabrik hviler efter endnu et år med vækst i såvel omsætning som indtjening på et økonomisk fundament, der er lige så solidt, som de produkter, virksomheden fremstiller og sælger.

Randers: Betonelementfabrikken Confac i Randers har netop offentliggjort sit femte regnskab i træk med rekordresultat. Og denne gang er det vel at mærke sket, selv om regnskabsåret, som sluttede med udgangen af september 2018, har budt på flere omkostningskrævende tiltag som eksempelvis et nybyggeri, der har fordoblet produktionskapaciteten samt nødvendiggjort ansættelse af ikke færre end 40 nye medarbejdere, der alle har skullet gennem en oplæring.

Og direktør Erling Holm, der også er en af virksomhedens fire ejere, tøver da heller ikke med at placere størstedelen af æren hos medarbejderne, som nu har rundet de 110 i antal.

- Medarbejdere er med et imponerende engagement gået forrest for at gøre vores udbygning til en succes. De har i selvstyrende grupper med ihærdighed og kompetent sidemandsoplæring af nye kolleger sikret et effektivt 'kick-off' i vores nye produktionshal, og de har med skarpt fokus på vores fælles værdigrundlag banet vejen for, at nye medarbejdere har fået en god start, siger han.

Populær arbejdsplads

Omsætningen er steget med knap 50 procent til 260 millioner kroner, og overskuddet er øget med 28 procent til godt 35 millioner kroner. Egenkapitalen er vokset til 66 millioner kroner, således at soliditeten nu er 42 procent.

Confac blev stiftet i foråret 2008, altså lige før den verdensomspændende finanskrise satte ind, og alligevel har virksomheden formået at vise fremgang stort set alle årene siden. Om det seneste årsresultat siger Erling Holm videre:

- Det allervigtigste for os har været, at fastholde den gode korpsånd og dedikation, der alle årene har været kendetegnende for medarbejderstaben. At det derudover, trods mange store udfordringer og omvæltninger, er lykkedes at øge både toplinje og bundlinje betydeligt og samtidig fastholde en tårnhøj produktivitet, hvor hver enkelt medarbejder har omsat for 3 millioner kroner og bidraget med et overskud på 400.000 kroner, er kun en ekstra fjer i hatten.

Det er heller ikke uden stolthed, at direktøren noterer sig, at Confac ikke som mange andre i branchen har haft problemer med at rekruttere den fornødne ekstra arbejdskraft.

- Faktisk har vi fået mange flere ansøgere end vi skulle bruge, og ansøger-feltet har, både når det gælder personlige og faglige kompetencer, ligget på et højt niveau. Det ser vi som en stor tillidserklæring til vores organisationsstruktur og medarbejdersyn, hvor vi tilbyder helt individuelle arbejdsvilkår, faglige udfordringer, gode kolleger, dyb indsigt og reelt medejerskab, siger Erling Holm.

Aktier til medarbejderne

Erling Holm påpeger videre, at medarbejdernes medejerskab er både konkret og kontant, idet samtlige medarbejdere - nye og gamle - som led i virksomhedens fortsatte aktieudlodnings-program i januar 2019 får tildelt aktier til en værdi af 24.000 kroner pr. medarbejder.

- Det svarer til en samlet udskrivning på 2,6 millioner kroner, som virksomheden forærer medarbejderne kvit og frit, hvortil kommer årets udloddede udbytte til medarbejderne på 1,5 millioner kroner, svarende til et gennemsnitligt aktieudbytte på omkring 20.000 kroner for medarbejdere, der har været ansat hele året, siger Erling Holm.

Direktøren forventer ikke, at det igangværende regnskabsår vil byde på samme fremgangstakt som det seneste, men han er dog optimistisk.

- Vi kalkulerer med et resultat nogenlunde som det seneste, men forventningerne er ledsaget af lidt mere nervøsitet, fordi usikkerheden over, hvad der vil ske ude i den store verden er større end så ofte før, siger Erling Holm.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce