Annonce
Navne

Energibundt med godt miks af uddannelser

Sammen med hustruen Birte bor Erik Frodelund i dag i Lohals på Langeland, hvor han købte byens kirke, som skulle bruges til kulturarrangementer. Den er dog solgt igen. Fredag 16. april fylder han 70 år. Arkivfoto: Roland Petersen
Tidligere øverste chef på Århus Stiftstidende Erik Frodelund fylder 70 år.

70 år: Erik Frodelund skabte et godt miks af journalistik og jura, og det førte ham vidt. Fredag 16. april fylder den tidligere topchef på Århus Stiftstidende 70 år. Det er ikke længere med adresse i Aarhus, men i Lohals på Langeland.

For mange år siden købte han og hustruen Birte hus i Lohals, en tidligere kursusejendom for en fagforening. Med kulturelle hensigter blev både en kirke og en lodsstation føjet til domicilet i Lohals, men begge er siden afhændet.

Fynboen Erik Frodelund er både uddannet journalist og jurist og blev i 1978 ansat på Århus Stiftstidende. Her blev han i 1980 overdraget opgaven med at drive ugeavisen Århus Onsdag, som han gjorde til en succes og en god årlig indtægt for mediehuset.

Annonce

I 2000 blev han både administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør for mediehuset, og han stod bag flytningen fra Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus til den nuværende adresse på Banegårdspladsen 11 i Aarhus' hjerte. Han nåede dog ikke at opleve den gode beslutning i praksis, for han forlod stedet kort inden flytningen.

Sideløbende med jobbene på Århus Stiftstidende havde han siden 1992 drevet Danmarks Familieadvokat på nettet sammen med kollegaen Jørgen U. Grønborg, og nu satte han mere fart i den juridiske del af sit liv ved blandt meget andet at rådgive folk om hverdagens jura og ikke mindst testamenter. Udgangspunktet var hjemmet i Beder.

Erik Frodelund bestemte selv sin arbejdstid, så han og hustruen Birte, der var folkeskolelærer i Tranbjerg, kunne rejse, når det var muligt, og det benyttede de sig i høj grad af med blandt andet fjerne destinationer som Bali og Maldiverne som mål.

Nu er både huset i Beder og sommerhuset ved Kerteminde solgt.

Uheldigvis blev Erik Frodelund ramt af en blodprop for få år siden og blev lammet i venstre side, så en stor del af tiden går med genoptræning i den kørestol, som han også er nødt til at bruge. Med de store energiudfoldelser, han har været vant til, passer det ham ikke særlig godt, og han arbejder hårdt for at slippe fri af kørestolen.

Erik Frodelund

  • Erik Frodelund fylder 70 år 16. april 2021. Han er cand. jur. og journalist.
  • Chefredaktør for Århus Onsdag 1980-2000.
  • Tidligere ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør på Århus Stiftstidende 2000-2005.
  • Medejer af Familieadvokaten på nettet.
  • Forfatter til bøgerne "Papirløst samliv" og "Mit testamente".
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC For abonnenter

Tre pokaltitler, DM-sølv og 15 år på førsteholdet i Freja: Bankmanden fyldte trofækontoen helt op

Annonce