Annonce
Kultur

Engelsk pub: Mænd kalder til øl, fest og hornmusik på Værket

Man er ikke i tvivl. Det er The Choir of Man, der er på spil. De ni syngende og dansende pubmænd rammer Værket lørdag 9. november. Foto: Værket
Det randrusianske musik- og teaterhus indretter for en aften Store Sal til engelsk pub, hvor det vil flyde med øl, dans og mænd med gode sangstemmer. Værket står som dansk arrangør af en storstilet turne med festaberne fra Edinburgh, der lige nu rider på en bølge af succes på begge sider af Atlanten.

Randers: De spiller på klirrende ølkrus. Får stoleben til at lyde som dunkende stompmusik. De skænker øl op. Og frem for alt istemmer de på fornemste acapella-vis harmonisk korsang, når de kaster sig ud i popnumre af Adele, Red Hot Chilli Peppers, Guns 'n' Roses og mange andre.

Med andre ord er der linet op til en skøn blanding af ingredienser til en britisk pubaften. I The Choir of Mans tilfælde handler det ikke om en fodbold-pub eller dart-pub, men om en kor-pub, hvor der synges, danses og skråles på livet løs.

Den færdige ret er nok mere koncert end teater. Den er løssluppen og efter sigende temmelig publikums-inkluderende. Især hvad kvinder angår. De kan hurtigt blive halet frem i manegen og indgå i de løsslupne løjer.

- Det er i hvert fald britisk pubkultur, der ligger til grund for forestillingen, der gerne skulle udvikle sig til en rigtig feel-good aften, siger musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted, der har hentet den ni mand store herretrup til Danmark fra Edinburgh, hvor det hele startede.

The Choir of Man

Ni syngende og dansende mænd, der serverer en pubkoncert, mens de underholder og skænker fadøl op.

Holdet dukkede for et par år siden op på Edinburgh Festivalen. Siden da er det gået stærkt.

Har turneret rundt i Storbritannien og USA.

Musik- og teaterhus Værket står for gruppens første turne på Kontinentet og i Danmark.

Koncerten på Værket er 9. november. 500 billetter er solgt.

De øvrige byer, der får besøg af truppen, er Ringsted, Albertslund, Vejle, Esbjerg og Aalborg.

Skummende pub

Gennembruddet fik truppen for nogle år siden på Edinburgh Festivalen, der blev startskuddet til en omfattende turne i England, Skotland, Irland og senest Nordamerika, hvor gutterne har sunget sig frem fra stat til stat.

Og nu er turen så kommet til Kontinentet, hvor musik- og teaterhus Værket står for den danske turne med koncerter i seks danske byer, førend turen går videre til resten af Skandinavien og Europa.

Forestillingen rammer Værket lørdag 9. november, hvor huset i dagens anledning omdannes til en skummende pub.

- Vi gør vores bedste for at skabe kulisserne til pub-koncerten. Og allerede i foyeren får publikum fornemmelse af engelsk pub- og barstemning, siger Mikael Qvist Rørsted.

Inde i Store Sal bliver forreste stolerækker sløjfet. I stedet bliver der opstillet barborde på stedet. Og der er ligesom lagt op til en anderledes aften med andet mønster, end teater- og koncertpublikummet er vant til. Eksempelvis er baren fri under hele koncerten, hvor stemningen er skruet ind på: uformel.

- Vi er rigtig spændt på at præsentere disse her morsomme og velsyngende mænd for vores publikum, der også efterlyser anderledes og mere skæve koncerter og forestillinger. Det har vi store forventninger til, at The Choir of Man kan honorere, siger Mikael Qvist Rørsted.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Kultur For abonnenter

Lars Hjortshøj: - Det er i plan B, at livet leves

Standup: Da avisen Danmark møder Lars Hjortshøj på multibiblioteket Dokk1 i Aarhus, er komikere lettere befippet. Det er lige gået op for ham, at hans bil er blevet sendt med elevator ned i den elektroniske p-kælder med tegnebogen i handskerummet. Så hvordan skal han nu betale og få sin bil igen? Vi beslutter os for at få taget billeder til artiklen og løse bil-problemet senere. Men den aftalte foto-location fungerer ikke, og fotografen må hurtigt sadle om. Tilbage på Dokk1, hvor vi skal lave interviewet, er caféen i mellemtiden blevet invaderet af mødregrupper med skrigende spædbørn. Ikke den optimale ramme for en rolig samtale. - Det går aldrig som planlagt. Vi har været sammen 20 minutter, og der er jo intet af det, som er lykkedes. Det er ikke, som vi havde forestillet os, siger Lars Hjortshøj og griner. - Så det er med at have en accept af, at tingene ikke bliver som planlagt. For dét her er jo livet. Det havde været røvsygt, hvis alt det, vi havde linet op, bare var gået efter en snor. Det er jo i plan B, at livet leves, siger Lars Hjortshøj. Interview-situationen er det perfekte eksempel på de tanker, der ligger forud for "Plan B". Et one-man-show hvor han også berører lidt penible emner som dødsangst og hårtab. - Det er jo lidt en tilstandsrapport på, hvor man er i livet. Det er den virkelighed, jeg taler ud fra. Jeg har ikke i denne omgang haft store politiske ambitioner. Min opgave er at underholde, men hvis nogle kan få glæde af at kunne genkende sig selv eller reflektere over noget af det, jeg har sagt, så er det fint med mig. - Det er ikke min opgave som komiker at fortælle, hvordan andre skal leve deres liv, men jeg har gjort nogle erfaringer, som jeg har lyst til at dele på forhåbentlig underholdende vis, siger 52-årige Lars Hjortshøj.

Annonce