Annonce
Randers

Enhedslisten afviser enhver snak om nulvækst i det offentlige

Det er meningsløst at lade den økonomiske smalkost i de offentlige udgifter fortsætte i de næste mange år, mener Enhedslisten. Støttepartiet er dermed lodret uenigt med SFs Villy Søvndal.

Regeringens støtteparti Enhedslisten afviser SF-formand Villy Søvndals udmelding om, at den offentlige sektor ikke skal fylde mere, når der igen kommer gang i hjulene.

Enhedslisten ser tværtimod gerne, at regeringen allerede nu dropper enhver tanke om nulvækst.

- Det er meningsløst i en situation med stor arbejdsløshed at afvise at ansætte flere til at forbedre uddannelserne, forbedre sundhedsvæsenet og skabe bedre vilkår for børn og ældre. Det er rigtigt, at der skal være balance mellem udgifter og indtægter i den offentlige sektor. Derfor skal skattelettelserne til de rigeste danskere rulles tilbage og der skal skabes nye jobs, så vi kan få større skatteindtægter og færre udgifter til dagpenge, skriver Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i en mail.

Annonce

Villy Søvndal har over for Berlingske bedyret, at selv under en ny højkonjunktur vil regeringen ikke øge det samlede offentlige forbrug.

- Samlet set har vi ikke råd til at øge den offentlige sektor, selv om krisen driver over. Vi står i en situation, hvor der er underskud, så langt øjet rækker, og vi står over for nye demografiske udfordringer med stadig flere ældre. Man skal stramme op i de gode tider. Derfor skal folk ikke tro, at der bliver råd til en hel masse efter krisen, siger partiformanden.

Den indstilling har mødt ros fra både økonomisk overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen og Venstres politisk ordfører Ellen Trane Nørby. Men i SFs eget bagland vækker udmeldingen ikke just begejstring.

- Når Villy selv anerkender, at det offentlige skal løse flere opgaver, fordi der bliver flere ældre, så er det ikke særlig gennemarbejdet, at han på forhånd konkluderer, at den offentlige sektor ikke må fylde mere, siger medlem af SFs landsledelse Poul Overlund-Sørensen til Berlingske.

Og hvis regeringen holder fast i at den offentlige sektor skal være på smalkost i de næste mange år, så risikerer den at bremse udviklingen, mener Per Clausen.

- Det er ikke moderne socialisme, men gammeldags borgerlig politik, at se den offentlige sektor som en udgift i stedet for et sted, hvor der skabes masser af ny værdi. Den offentlige sektor skal være et lokomotiv for udviklingen, hvor der skabes merværdi for borgerne, uden at vi belaster naturressourcerne yderligere, udtaler han.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Randers

Stadig 25 mand i gang med brandslukning i kæmpe affaldsbunke: Men der er godt nyt

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

Har du opdaget det? Nu kan du trille let ned på cykel- og gangstien under Hvidemøllebroen

Annonce