Annonce
Læserbrev

Enhedslisten: Randers Kommune skal have en tilgængelighedsplan, der favner hele kommunen

Annonce

Af Frida Valbjørn Christensen, Kirkegade 11, Randers, Kalle Nielsen, Karina Hjorth, Simon Hviid Justesen, Kristina Kittelmann Jensen og Anders Pedersen, Enhedslistens byrådsnetværk

Læserbrev: I starten af december havde Enhedslisten et læserbrev i avisen omhandlende den manglende tilgængelighed - for mennesker med handicap - i midtbystrategien. Vi mente, at tilgængeligheden var overset. Da vi gjorde opmærksom på problematikken, som byrådsflertallet let og elegant afviste, måtte vi imidlertid indse, at tilgængeligheden ikke blot var en overset faktor men et aktivt fravalg.

Samme situation stod vi i på byrådsmødet i denne måned. Byrådet skulle godkende det store udviklingsprojekt "Byen til Vandet", og her blev et lignende forslag fra Enhedslisten skudt ned.

I Enhedslisten mener vi, at det er dybt problematisk, at tilgængeligheden gang på gang afvises. Denne problematik gælder såvel ligheden i vores samfund som turismen i vores by. Mellem 8,1 og 9,7 "turistovernatninger" bliver ifølge rapport om Danmark som tilgængelig feriedestination foretaget af mennesker med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Det giver sig selv, at disse mennesker ikke vil tage på ferie, hvor det er vanskeligt at komme. Der er altså både et ligheds- og økonomisk aspekt i denne sag.

Derfor vil Enhedslisten på næste byrådsmøde foreslå, at der udarbejdes en tilgængelighedsplan for hele Randers Kommune, så vi sikrer et højt tilgængeligt niveau i vores by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kvik bilist får ros fra politiet: Fulgte efter formodet narkobilist og snuppede nøgler

Randers FC

Randers FC må lukke 3.500 tilskuere ind: Sponsorer og sæsonkortholdere får førsteprioritet

Annonce