Annonce
Debat

Enhedslisten vil styrke klimaet og velfærden med skattebetalt offentlig transport

Læserbrev: Byrådet vil gennem bygning af en klimabro lette trafikken i Randers midtby. I Enhedslisten mener vi, at der kan findes en bedre løsning, som allerede i løbet af få år kan gøre en forskel for både klimaet og trængselsproblemer – en løsning, der samlet set er langt mere bæredygtig.

Mere plads til privatbilismen vil blot generere flere biler på vejene.

Derfor skal byrådet nu tage stilling til, hvorvidt de ønsker at omprioritere nogle af pengene, der er afsat til en klimabro, til gratis/skattebetalt offentlig transport.

Annonce

Forslaget er vigtigt. Enhedslisten ønsker lige muligheder for alle. Det vil sige, at alle skal kunne benytte den kollektive trafik. Gratis busbilletter er et godt skridt på vejen, men lige adgang til kollektiv trafik vil selvfølgelig også indebære en bredere dækning, som vi håber på kan udvides i takt med den stigende interesse for brugen af gratis kollektiv transport.


Mere plads til privatbilismen vil blot give flere biler på vejene.


Busserne er allerede gratis i Ikast-Brande Kommune, og forsøget er afprøvet i flere storbyer, for eksempel i Hasselt, hvor antallet af buspassagerer blev 14 gange større over ni år. I dag er busbillet gratis i flere europæiske byer.

Byrådsflertallet mener, at der er et trængselsproblem over Randersbro. Det forsøger Enhedslisten med forslaget at imødekomme. Derfor finder vi det vigtigt, at Randers Byråd arbejder for at få så mange borgere fra bilen og over i den offentlige transport.

Dette vil ikke blot mindske behovet for endnu en klimabelastende betonbro og spare os penge på papirarbejde, som man for eksempel har oplevet i Ikast-Brande Kommune, men også bidrage til kommunens klimamæssige ansvar for transportområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kunsttrappe og rullende trappe

Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce