Annonce
Østjylland

Enig kommunalbestyrelse: Der skal bygges mere i Auning

Ejendomsmægler Jacob Stensgaard fra Nybolig Jeppesen og Sørensen Auning har godt gang i salget af de 24 nyudstykkede boliggrunde på Teglværksvej i Auning. Halvdelen er allerede solgt, og tirsdag aften besluttede en enstemmig kommunalbestyrelse at sætte gang i byggemodning af endnu et område på Teglværksvej med plads til yderligere 24 huse. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen
En enstemmig kommunalbestyrelse besluttede at igangsætte byggemodning af etape to på Teglværksvej i Auning Øst med plads til 24 nye huse, og samtidig blev det besluttet, at den langsigtede udvikling i Auning skal drøftes i forbindelse med budgetbehandlingerne, så man er sikker på at være minimum et skridt foran.

Auning: På tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde var et af punkterne igangsætning af byggemodning i Auning.

Kommunalbestyrelsen vedtog i 2018 lokalplan for et nyt boligområde i Auning Øst. Området er udlagt til åben-lav bebyggelse samt mulighed for tæt-lav bebyggelse. Byggemodningen er igangsat og færdiggøres til juli, og der er på nuværende tidspunkt solgt 12 af de 24 grunde, der blev sat til salg

En del af området i det område, der benævnes etape to, og som lokalpolitikerne skulle tage stilling til på mødet, er reserveret til et kommende ældrecenter, men derudover kan der byggemodnes 24 grunde i størrelsen 1000-1400 kvadratmeter. Etape to omfatter således de sidste 24 grunde i den samlede byggemodning.

Annonce

Beslutningen om at sætte gang i byggemodningen af etape to blev enstemmigt godkendt, og Jens Meilvang (LA), der også er bosiddende i Auning, var ikke i tvivl om, at det var det helt rigtige at beslutte.

- Jeg synes, vi har en rigtig god sag her. Det er god timing og rettidig omhu, at vi allerede tager beslutningen nu, sagde han på mødet.

Mere end ét skridt foran

Jens Meilvang understregede, at det var vigtigt at være et skridt foran, og derfor opfordrede han også til, at en langsigtet udvikling af Auning blev skrevet ind i kommuneplanen, så der allerede nu blev kigget frem mod, hvad der kan lade sig gøre, når de 24 grunde i etape to er solgt.


Jeg synes, vi har en rigtig god sag her. Det er god timing og rettidig omhu, at vi allerede tager beslutningen nu

Jens Meilvang, kommunalpolitiker for Liberal Alliance


Borgmester Jan Petersen (S) var enig med Jens Meilvang i, at det var en klog tanke at tænke nogle træk frem, når der er vækst på byggegrunde i området, men han mente, at det ville være uklogt at være alt for præcis på opgaven nu.

SF's Alexander Myrhøj så også gerne, at man tænkte længere end ét skridt frem, så man ikke kun tager en klat ad gangen.

Det blev derfor skrevet ind, at den langsigtede udvikling i Auning ønskes drøftet i forbindelse med budgetbehandlingen i efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce