Annonce
Østjylland

Enige partier sender flere penge til Norddjurs Kommune: Gebyr for udeservering og stadeplads fjernes i 2020

Når coronakrisen en dag slipper sit tag og udeservering igen bliver muligt i Norddjurs Kommune, bliver det uden gebyrer i resten af 2020. Også de nuværende gebyrer er suspenderet som en del af kommunens hjælpepakke til erhvervslivet. Arkivfoto fra før coronakrisen: Morten Pape
Den 17. marts vedtog kommunalbestyrelsen en erhvervshjælpepakke. Fredag udvidede kommunen sin indsats - og besluttede prioriteringerne af de to ekstra millioner til anlægsarbejde. Alle partier støtter den nye aftale.

Norddjurs: Boder med stadepladser på torve og restauranter med udeserveringer får nu endnu en hjælpende hånd fra Norddjurs Kommune. En enig kommunalbestyrelse udvidede nemlig fredag deres allerede vedtagne hjælpepakke i anledning af coronakrisen med blandt andet fritagelse for gebyr for disse virksomheder.

- Jeg er utroligt glad for, at vi gennem et godt og effektivt samarbejde kan levere og handle i fæellesskab. Alle partier holder sammen om det ansvar, vi har for, at vores borgere, virksomheder og medarbejdere kommer bedste muligt igennem denne svære tid, siger borgmester Jan Petersen (S).

Der bliver gravet dybt i Norddjurs Kommune i disse dage for at finde penge til at sende efter et presset erhvervsliv. Den 19. marts blev anlægsinvesteringer for seks millioner kroner fremrykket - og kommunen lavede desuden en tillægsbevilling på to millioner med særligt fokus på at give opgaver til det lokale erhvervsliv, som er presset af coronakrisen.

Annonce

Sociale initiativer - efter corona

Fredag mødtes kommunalbestyrelsens partier ekstraordinært for at prioritere de to millioner og forsøge at finde ekstra knapper at dreje på for erhvervslivet. Et af de nye tiltage er gebyrfritagelse for udeservering og leje af stadepladser resten af 2020. Finansiering er endnu ikke på plads, men findes af Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget.

Desuden blev det på mødet besluttet at ældre og handicappede skal have en ekstra million til aktiviteter, når nedlukningen engang er slut. Blandt andet skal pengene gå til genopretning af sociale kontakter og udvidelse af ferieordningen. Voksen- og plejeudvalget fordeler pengene endeligt.

De to ekstra millioner til anlægsarbejde bliver sendt i retning af de projekter, som har bedst effekt både for kommunen og håndværksvirksomhederne. Ifølge den aftale prioriteringsliste kommer de to millioner til gavn i børneinstitutioner, skoler, biblioteker, idrætsfaciliteter og administrationsbygninger - og de fordeles på hele 22 projekter. Den samlede liste kan ses i faktaboksen.

Vil mødes igen

Desuden gav partierne 300.000 kroner til budgettilpasninger internt i kommunen i forhold til det pres, som krisen sætter de enkelte kommunale institutioner under. Desuden blev der prioriteret 200.000 til øget indsats i forhold til at formidle gode historie fra kommunen.

Derudover skriver politikerne igen og igen i den indgåede aftale, at de fortsat vil holde fokus på de virksomheder - også inden for turisme, som bliver særligt pressede af den nuværende situation. Blandt andet fremhæver Hans Fisker (S) den hotline, som kan hjælpe lokale virksomheder med at finde rundt i regeringens hjælpepakker.

Kommunalbestyrelsen planlægger at mødes igen for at diskutere muligheden for at udnytte regeringens fjernelse af anlægsloftet yderligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce