Annonce
Randers

Enighed mellem kommunen og Verdo: - Vi skal begynde forfra

Enten har forbrugerne betalt for meget eller for lidt for vand i Randers Kommune siden år 2000. Men hverken kommunen eller Verdo kan finde ud af det. Derfor gør de nu fælles sag og beder Energistyrelsen om hjælp. Illustration: Mikkel Damsgård Petersen.
Konflikt om prisen på vand har fået Verdo og Randers Kommune til at rette fælles henvendelse til Energistyrelsen. Derefter skal tallene tilbage til år 2000 regnes efter.
Annonce

Randers: Siden efteråret 2018 har Verdo og Randers Kommune ligget i konflikt om priserne på vand. Nu har de to stridende parter gjort fælles sag. I en henvendelse til Energistyrelsen beder de om hjælp til at afklare reglerne på området.

- Jeg er glad for, at vi nu er enige om, hvad der skal gøres, siger direktør for Udvikling, miljø og teknik i Randers Kommune, Jens Heslop.

Og Verdos administrerende direktør Jakob Flyvbjerg Christensen er enig:

- Jeg hæfter mig ved, at vi har foretaget nogle aktive handlinger, der skal hjælpe os med at få skabt et rigtigt fundament for taksterne fra 2000 og frem.

Annonce

Gammelt regnskab

Tilbage i 2015 indgik Verdo og kommunen en aftale om at rydde op i et mellemværende om vandtaksterne fra de forudgående år. Det resulterede i, at Verdo betaler godt 20 millioner kroner tilbage til forbrugerne over 10 år ved at sænke priserne på vand.

Men i efteråret 2018 fik kommunen en henvendelse fra en ekstern rådgiver, som mente, at Verdo ikke betalte tilstrækkeligt tilbage. Siden da har konflikten mellem kommunen og Verdo været en kendsgerning. Men nu er parterne enige om en fælles handlingsplan.

Annonce

Måske penge tilbage

Planen går ud på først at bede Energistyrelsen om en vejledende udtalelse om de principper, der gælder for at indregne investeringer i vandpriserne, og dernæst at gennemgå alle taksterne fra år 2000 og frem for at regne efter, om forbrugerne har betalt de rigtige priser.

Spørgsmålet er, om forbrugerne har betalt for meget for vandet. Men det kan hverken kommunen eller Verdo svare på i dag.


Jeg er glad for, at vi nu er enige om, hvad der skal gøres.

Jens Heslop


Direktør Jens Heslop, Randers Kommune:

- Det kan jeg ikke svare på, før vi har fået en afklaring fra Energistyrelsen og Verdo har udarbejdet et takstregnskab.

Direktør Jakob Flyvbjerg Christensen:

- Det er usikkert, om forbrugerne har betalt for meget, eller om de har betalt for lidt. Det kan vi først se, når vi har lavet taktsregnskaberne ud fra den vejledning, vi får fra Energistyrelsen.

Annonce

Million-hjælp

Randers Kommune er tilsynsmyndighed på vandtaksterne, men opgaven er alt for kompliceret til, at kommunen kan løse den selv. Det erkender direktør Jens Heslop. Derfor har kommunen i vid udstrækning benyttet sig af eksterne konsulentfirmaer, advokater og revisorer i arbejdet med at gennemgå Verdos regnskaber og lovgivningen på området.

Indtil nu har kommunen købt eksperthjælp for 1,6 millioner kroner eksklusiv moms.

- Det er enormt kompliceret stof, og der er få mennesker i Danmark, der kan finde ud af det.

Både Randes Kommune og Verdo peger på, at priserne på vand i Randers Kommune kræver indsigt i fire forskellige typer lovgivning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Skolestart som vi kender den

Randers For abonnenter

Sydvendte skråninger syd for Mariager danner grundlag for succesrigt vinsamarbejde

Annonce