Annonce
Randers

Enlig mor om julehjælp: - Den giver mindre hovedpine og stress

- Jeg er meget, meget taknemmelig. Og jeg er helt vildt glad for, at jeg er blevet valgt ud til at måtte få julehjælpen, fortæller 28-årige Amalie Jensen, der får første gang får julehjælp i år. Genrefoto: Katrine Becher Damkjær

For 28-årige Amalie Jensen betyder julehjælp fra Mødrehjælpen, at hun ikke behøver at stresse over regningen til julemaden. I stedet kan hun nyde samværet med sine to døtre i julen med ro i sindet.

Randers: For den 28-årige enlige mor Amalie Jensen er julen en vigtig tid at hygge sig med sine to døtre i. Men indtil hun for nylig fik besked om, at hun var blandt modtagerne af Mødrehjælpens julehjælp, fyldte bekymringerne hos hende mere end glæden over den nærtforestående jul.

Af personlige årsager blev hun for nylig nødt til midlertidigt at flytte med sin yngste datter på fem måneder og sin ældste datter på seks år i en lejebolig med en husleje på 7500 kroner, som hun med sin månedlige udbetaling på 10.000 kroner i kontanthjælp og sin kvartalsvise udbetaling af børnepenge havde regnet ud, at hun ville have råd til at bo i med den boligstøtte på 2800 kroner, hun havde læst sig til, at hun som enlig mor var berettiget til. Men på grund af kontanthjælpsloftet, som hun ikke havde taget højde for i sin beregning, får hun kun 800 kroner i boligstøtte, og det har gjort, at hendes månedlige rådighedsbeløb ikke giver meget at rutte med.

- Jeg har ikke prøvet at være så presset økonomisk set, som jeg er nu, fortæller Amalie Jensen.

- Det har gjort det sværere at glæde sig over julen, fordi jeg synes, det er blevet meget en forbrugsjul, hvor det handler mere om, hvad man får og giver, end om det nærvær og den intimitet og næstekærlighed, som jeg godt kunne tænke mig, at det handlede om i stedet, uddyber hun.

Vil gerne bidrage til jul

Med Mødrehjælpens julehjælp, der består af to flyttekasser med mad til en værdi af 1000 kroner til brug i juledagene samt et gavekort på en julegave til Amalie Jensens ældste datter på seks år, ser juletiden nu lysere ud.

- Det giver mindre hovedpine og stress, at jeg får denne her hjælp. For så skal jeg ikke bekymre mig om at handle ind til jul. Det er en kæmpe luksus og en stor hjælp. Og det er jeg helt vildt taknemmelig for, siger Amalie Jensen, der i år modtager hjælpen for første gang.

- De andre år har jeg ikke søgt den, fordi jeg har tænkt, at der var nogen, der havde mere brug for det end mig. Men det tænker jeg ikke umiddelbart i år, for jeg har svært ved at forestille mig, at der er nogen, der har så lavt et rådighedsbeløb, som jeg har, siger hun.

Nu glæder hun sig til at holde jul med familien.

- De har sagt, at jeg ikke behøver at tænke på noget. Alligevel vil jeg jo gerne have noget med og bidrage, så jeg ikke bare kommer og tager. Derfor er det fedt, at jeg kan have nogle af de ting med, som vi får, siger Amalie Jensen.

Amalie Jensen er et opdigtet navn. Hendes rigtige navn er redaktionen bekendt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tidsplan skubbet endnu engang: Arenaen får nyt, bulefrit gulv til sommer

Randers FC For abonnenter

Thomasberg er tilfreds med indsats og pointhøst, men ser spillere, der kan brænde mere igennem: - Han er mere underholdende end Sisto

Randers FC

Live: Kan Randers FC holde flyvende fynboer stangen?

Randers

Se video og billeder: Wrestler på 48 år er stadig aktiv - Kim 'Chaos' kan slet ikke lade være med at dele øretæver ud

Randers

Heldig randrusianer kom lige forbi og købte en Lottokupon: Snuppede 19 millioner kroner lørdag aften

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Leder For abonnenter

Hop nu bare i vandet, piger: Drengene er ikke farlige

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Kommune-kiks dumper nybyggede Thors Tårn i handicapvenlighed: - Det er ikke kun en faglig fejl, men også en afvigelse fra vores normale procedure

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Østjylland

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Erhverv

Lokal firma trykker bæredygtige valgplakater i tusindvis - men bare ikke med politikere fra Randers, fortæller en skuffet direktør

Annonce