Annonce
Randers

Enorm mangel på SOSU'er: "Vi skal blive bedre til at sælge vores uddannelser"

Der mangler lige nu SOSU'er over hele landet. Arkivfoto

Manglen på social- og sundhedsmedarbejdere er ikke til at tage fejl af. Randers Social- og Sundhedsskole påtager sig en del af ansvaret for at få vendt kurven. Ifølge skolens direktør, Maria Dyhrberg Rasmussen, er social- og sundhedsuddannelserne

Annonce

Randers: Manglen på SOSU-assistenter er i øjeblikket enorm. På landsplan er der hver måned fra januar til juli i år i gennemsnit slået hele 1452 SOSU-stillinger op på jobnet.dk. Kigger vi alene på Østjylland, lyder tallet ifølge dr.dk på 207 stillinger om måneden, hvilket vidner om en rekordstor efterspørgsel efter SOSU'er.

Det undrer Maria Dyhrberg Rasmussen, der er direktør på Randers Social- og Sundhedsskole.

- Vi har en uddannelse, som åbner utrolig mange døre. Uanset om du vil videreuddanne dig, eller om du vil ud at arbejde med det samme. Og så er der i øvrigt mere eller mindre jobgaranti, når du er færdig. Det skal vi have landets unge og deres forældre til for alvor at forstå. Hvis først det budskab trænger ordentligt ind, så er jeg sikker på, mange flere vil vælge at uddanne sig til social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent, siger hun.

Fra årsskiftet blev social- og sundhedsskolen fra politisk side tvunget til at nedlægge 400 uddannelsespladser, og i den forbindelse glæder direktøren sig over, at skolerne i nabokommunerne har valgt at tage flere elever ind i år, så de unge, der drømmer om en uddannelse inden for faget, stadig har mulighed for at tage uddannelsen.

Maria Dyhrberg Rasmussen påpeger desuden, at social- og sundhedsuddannelserne fortjener en meget højere anerkendelse og prioritet blandt de unge.

- Omsorg, velfærd og sundhed er omdrejningspunktet i rigtig mange unges liv, og på vores skole giver vi dem mulighed for at tage en uddannelse i lige præcis de emner. Samtidig giver vi dem en ungdomsuddannelse med almene kompetencer i blandt andet engelsk, dansk og naturfag. Senest er det også blevet muligt at kombinere vores uddannelse med en studentereksamen - en såkaldt EUX-uddannelse, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce