Annonce
Læserbrev

Ensidig debat om den grønne virksomhed Daka ved Assentoft

Læserbrev: At nogle personer i perioder (vind, temperatur, produktion) kan lugte Daka, hersker der ingen tvivl om, men derimod hyppighed og omfang.

Jeg savner dog en mere nuanceret debat end den, chefredaktør Axel Præstmark fremkom med i søndagslederen og efterfulgt af Jens Peter Hansen på FB.

Daka er en af landets største genanvendelsesvirksomheder, som påtager sig et fælles samfundsansvar i "den grønne omstillings" navn ved at anvende organiske restprodukter fra slagterier, kødindustrien og landbruget.

De producerer således kvalitetsingredienser til dyrefoder (kæledyr, pelsdyr og fisk), energisektoren (andengenerations-biodiesel), organisk gødning (godkendt til økologisk landbrug) med videre.

De bidrager således i fuld udstrækning til "den grønne omstilling”, som vores genbrugspladser (tidligere kaldet lossepladser) og vindmøller også gør.

Kunne landspolitikerne tage sig sammen, så kunne Daka også bidrage med overskudsvarme, som jeg vil tro, at beboerne i Assentoft vil tage imod for billigere opvarmning.

Jeg er overbevist om, at Daka til fulde anvender den kendte og de mest optimerede teknologier for at begrænse lugtgenerne.

Hvor er det enkelt, at de nævnte debattører blot tilkendegiver, at virksomheden blot kan flytte og specielt i forhold til byrådsmedlem Jens Peter Hansen, der jo nok kan finde argumenter, hvis det drejede sig om en ny vindmøllepark.

Man negligerer også helt, hvem der var der først, som en ligegyldighed.

Ligeledes forholder de sig overhovedet ikke til, hvem der skal betale for en eventuel flytning af den privatejede grønne virksomhed.

Nå ja, Jens Peter Hansen pipper noget om, at man kan lade kontoen for "Byen til vandet" betale, og det vil blive en win-win-situation for alle. Det næste bliver vel, at kraftvarmeværket på havnen også skal flyttes. Man skulle tro, at kommunen har bunker af millioner til det formål, hvad jeg ikke rigtig har indtryk af.

Har vi virkelig råd til at presse en afdeling af en international koncern ud af kommunen, når vi ser, hvordan for eksempel virksomheder drager mod Favrskov, Silkeborg og Horsens med flere, altså forbi Randers.

En mere nuanceret erhvervsforståelse efterlyses.

Apropos fremtidsforskere, der nu mener, at flere vil bosætte sig i landdistrikterne fremover og specielt efter corona krisen; mon ikke de har medtaget, at der i korte perioder kan lugte af gylle derude?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce