Annonce
Debat

Er det ikke for hurtigt at afskrive Kristian Jensen?

Debat: 12. august bringer Avisen Danmark et indlæg af Uffe Clausen, hvor han på vanlig vis nedgør personer, der har en anden opfattelse end ham. Han argumenterer ikke imod personens synspunkter, han forsøger blot at foretage et karaktermord på personen.

I det aktuelle indlæg er det Britta Schall-Holberg, det går ud over. Hendes "forbrydelse" er, at hun har appelleret for mere anstændighed i Venstres politik og en besinden-sig-på Venstres grundholdninger. Og det er selvfølgelig slemt, hvis man har lagt sit lod hos Venstres nuværende formand og hans støtters politiske kompas. Men det kan jo være, at Britta Schall Holbergs mange appeller kommer til at bære frugt.

Uden at være venstrekvinde undrer det mig meget, at politiske kommentatorer og medier har så travlt med at fokusere på, at Kristian Jensen blev sat på plads, og nærmest afskriver ham både som næstformand og kommende formand. Så har man ikke hørt ordentlig efter.

Kristian Jensen sagde på pressemødet efter sommergruppemødet, at han beklagede, at hans politiske analyse blev offentliggjort i Berlingske og ikke først overfor gruppen. Han afsværgede ikke sin politiske analyse, som jo reelt var et angreb på dels den kurs, Venstres formand havde lagt og dels en påpegning af, af Venstres formand havde været illoyal mod sin næstformand ved ikke at inddrage ham i den politiske kovending under valgkampen.

Når han ikke afsværger sin analyse, så er det vel, fordi den har vundet genklang hos en stor del af Venstres folketingsgruppe. Det støttes af, at da Bertel Haarder bliver bedt om at forholde sig til Claus Hjort Frederiksens krav om Kristians Jensens afgang som næstformand, udtaler, at det slet ikke var gruppens konklusion. Læg hertil, at Venstres formand ikke kunne få sin kandidat til gruppenæstformand valgt.

Hele Claus Hjort Frederiksens ageren umiddelbart efter sommergruppemødet - og her efterfølgende, hvor han er voldsomt illoyal mod Kristian Jensen, og formentlig også mod flertallet i folketingsgruppen, er jo er forsøg på at erobre den offentlige dagsorden i Venstres bagland, så diskussionen alene skal have fokus på udskiftningen af næstformanden og ikke formanden.

Gad vide om han lykkes med det?

Annonce
Eva Pilgaard Haue
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Smuk som et stjerneskud

Sjældent har vi set vores skønne Randers smukkere end netop nu. Mens vi nærmer os årets mørkeste dag, er der lys overalt i vores by. Lysets by skinner i vintermørket og lyser op i en måned, der ellers er mørk og våd og kold. Julebelysningen i gågaderne i vores hyggelige, historiske middelaldermidtby skaber varm stemning i Slotsgade, Torvegade, Sct. Mortens Gade, Brødregade og Houmeden. Selv på Rådhustorvet synes lyset i vinduerne i byrådssalen at være varmt. Bevæger vi os væk fra midtbygaderne, fremstår også området omkring havnen og åen som et julehyggeligt åndehul. Julebelysningen på havnekontoret og parkeringshuset stråler om kap med belysning, granguirlander og juletræer på stibroen, Randersbro og den blå bro. Sparekassen spiller smukt med på Tronholmen - i lighed med den lysende hest i Søndergade. Lidt længere mod vest lyser regnskovens kupler grangrønt i vintermørket. Smuk som et stjerneskud skinner vores by smukkere end mange andre julebyer. Den side af Randers skal vi også huske at se og huske at glæde os over og huske at dele med andre. Danmarks smukkeste juleby fortjener at få besøg fra andre byer, og derfor skal vi huske at fortælle vidt og bredt om byen, der er vores, byen, vi elsker at være en aktiv del af og leve vores gode liv i. Også selv om der er sager i vores by, der i særklasse mangler julefred. Her i mediehuset glæder vi os hver morgen over det smukke syn, der møder os, når vi møder på vores nye arbejdsplads på øverste etage af SCS-Huset på Randers Havn. Overalt i synsfeltet er broer og bygninger klædt i julehyggelig belysning, der giver os en glad begyndelse på dagen. Vores morgenoplevelse i denne decembermåned vil vi gerne dele med vores læsere, og derfor byder vi tirsdag, onsdag og torsdag 90 læsere indenfor, 30 hver morgen. Vi serverer et rundstykke, en kop kaffe og verdens smukkeste juleudsigt, og vi giver en lille julegave. Abonnenter kan gratis løse billet på Avisfordele.dk. Se det hele lidt fra oven. Og se Randers fra den smukke side.

Annonce