Annoncørbetalt indhold

Er det lovpligtigt at bruge en bedemand?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Har man mistet en af sine kære, er man - desværre - nødt til at planlægge en begravelse. Det er ikke alle, der har mod på at gøre dette selv, hvorfor de blot overlader det til en bedemand. Det er også typisk, at man ikke har overskud, eller lyst til at varetage det praktiske i en tid hvor sorgen præger.

Andre ønsker at stå for det selv. Det kan der være flere grunde til, men uanset grunden, er der intet i vejen for det. Der er nemlig ikke noget lovkrav om, at man skal bruge en bedemand til de opgaver, der er forbundet med en begravelse.

Annonce

Bør jeg bruge en bedemand eller ej?

Det er svært at svare på, om man bør bruge en bedemand eller ej. Der er nemlig stor forskel på, hvordan folk reagerer i en sådan situation.

Nogle kan slet ikke forestille sig at skulle planlægge en begravelse, når de har mistet én, der stod dem nært. For andre er det en måde at sige et sidste farvel på. Derfor afhænger det meget af, hvordan man anskuer situationen, og hvordan man griber det an.

Af denne grund er der heller ikke noget rigtigt svar på dette. Det afhænger ene og alene af, hvad du foretrækker. Dog vælger de fleste af få hjælp til det praktiske af en bedemand, da de ønsker at fokusere på dem selv og deres nærmeste.

Ønsker man kun, at en bedemand skal varetage nogle af opgaverne, er dette dog også muligt. Vil man f.eks. selv stå for at vælge kiste og bestille blomster, kan man sagtens dette. Det er blot vigtigt, at man får det aftalt med sin bedemand.

Hvad koster en begravelse?

Det er svært at sige, hvad en begravelse koster. Der er nemlig et hav af variabler, der har indflydelse på prisen. Dog koster en begravelse i Danmark i gennemsnit 20.000 kr. til 25.000 kr.

Denne pris inkluderer alt, hvorfor den omfatter bedemand, udgifter til det offentlige samt blomster m.m. Med andre ord, så dækker denne pris over både kiste, gravsten, rustvognskørsel, gravsted og meget andet.

Udgifterne til bedemanden beløber sig som regel til mellem 12.000 og 15.000 kr. Står man for det meste af arbejdet selv, er der derfor penge at spare. Netop derfor er der mange, der overvejer, om de ønsker at bruge en bedemand eller ej.

Prisen for en begravelse kan naturligvis også sagtens være højere eller lavere. Det afhænger nemlig af, hvor meget man ønsker at gøre ud af det.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.