Annonce
Erhverv

Er gulvet grim og skummel? Så kan du stadig ringe til Hummel

Det var formentlig lige omkring 2. verdenskrigs start, at nogen fandt på sloganet "Er gulvet grim og skummel? Så ring til Hummel". Rimet gør, at kunderne har lettere ved at huske den lille strofe af håndværkerpoesi. Foto: Hummels Gulvservice
Tredje generation i det østjyske gulvlægger-firma lover aldrig at droppe det legendariske slogan.

HORNSLET: ”Er gulvet grim og skummel? Så ring til Hummel”.

Det er simpelt; det forklarer, hvad hr. Hummel arbejder med, og så rimer det, så sloganet er let at huske. Faktisk er det så arketypisk for de hjemmestrikkede slogans, som mange især håndværkere kører rundt med på bilerne, at Hummels slogan har lagt navn til professor Niels Brüggers bog om fænomenet.

Keld Hummel fortæller, at sloganet har været i andre egne af landet også.

- Min fars onkel Gother Hummel begyndte som gulvlægger i 1937 i København, og der brugte de sloganet. Jeg har også familie på Fyn, som har haft en Hummel-gulvservice i Odense, men det firma eksisterer ikke længere, så vi er vist de eneste tilbage, fortæller han.

Jeanett Hummel, der er tredje generations-gulvlægger er overbevist om, at familiens slogan hjælper på at skaffe firmaet opgaver.

- Vi får da en del bemærkninger. De fleste siger, at det er godt – og de kan i hvert fald huske det. Og det ville da være ærgerligt, hvis sloganet dør, siger hun og lover, at hun aldrig vil droppe sloganet.

Annonce

Flittig som en bi

Selv om finanskrisen var hård ved mange håndværkere – også Hummels Gulvservice – så brødføder firmaet fortsat 11 mennesker. De arbejder flittigt som små bier. Måske er det også derfor, at varebilerne foruden det sjove slogan også har en tegning af en humlebi.

- Det var noget, der kom til i 1980’erne. Det var en reklamemand, der syntes, at der manglede et grafisk element, og så fandt vi på det med humlebien, fortæller Keld Hummel.

Og hvad har en humblebi så med Hummels Gulvservice at gøre, tænker man måske?

Jo, hvis man er østjyde og taler den lokale dialekt, så ved man jo godt, at ikke hedder en ”humlebi”, men en ”hummel-bi”. Så dét er altså humlen ved det hele. Som man siger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rystet borger efter faldulykke på Østervold: - Det var som at træde ud på en skøjtebane med brun sæbe over det hele

Randers HK For abonnenter

Reportage, reaktioner og billedserie: Randers HK-talenter kom i kløerne på Ronni Boy

Randers For abonnenter

En kirkegårdsomlægning fjernede mors sorgsted: Nu søger hun ligesindede til at lave en mindeplade

Annonce