Annonce
Debat

Er politikerne virkelig ligeglade med, at manglende ressourcer resulterer i lovbrud?

Annonce

Læserbrev: ”Der sker lovbrud og svigt i forhold til at kunne yde nødvendig hjælp til enormt udsatte familier”, skrev socialrådgiver og tillidsrepræsentant Jonas Weng på vegne af medarbejderne i Myndighed for børn og unge handicap i deres høringssvar til budget 2021. Høringssvaret blev efterfølgende bragt i Amtsavisen, og flere politikere har både i avisen og i dialog tilkendegivet, at situationen er stærkt bekymrende. Men det klinger noget hult, når budgetforliget ved 1. behandling ender uden nogen form for ekstra ressourcer til afdelingen.

For første gang i mange år var der gunstige forhold med et stort økonomisk råderum, som kunne bruges i budgetforhandlingerne. Og alligevel vælger et flertal i byrådet ikke at lytte til medarbejderne og sikre, at handicappede børn og unge i Randers Kommune kan få den vejledning og hjælp, de har brug for og ret til jævnfør loven.


Der er behov for flere ressourcer for at sikre både borgernes retssikkerhed og medarbejdernes arbejdsmiljø.


Dansk Socialrådgiverforening anbefaler et sagstal på børnehandicapområdet på 25-35, for at det er muligt at sikre en ordentlig sagsbehandling og overholde loven. Socialrådgiverne i Myndighed for børn og unge handicap sidder p.t. med gennemsnitlig 61 sager hver. Der er behov for flere ressourcer for at sikre både borgernes retssikkerhed og medarbejdernes arbejdsmiljø. Og det er ikke nok at være bekymret, det løser ikke problemet, vi skal i gang med handling.

Når der er 2. behandling af budget 2021, opfordrer vi kraftigt til, at I som ansvarlige politikere genovervejer, om I kan acceptere, at der sker lovbrud i Randers Kommune, og at udsatte børn, unge og familier ikke får den rettidige hjælp, de har brug for og ret til? For dette vil fortsat ske, på trods af et kæmpe arbejde fra socialrådgiverne, hvis området ikke bliver prioriteret og tilført flere ressourcer. Vi har haft store udfordringer på familieområdet, som er løst over længere tid, blandt andet med tilførsel af ekstra ressourcer, så man kan spørge sig selv: Hvorfor er handicappede børn og unge mindre vigtige?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce