Annonce
Randers

Erfaren politiker delte ud af gode råd til ung byrådskandidat

Enhedslistens Pernille Skipper (th) besøgte onsdag Randers Hun besøgte blandt andet Social- og Sundhedsskolen sammen med Enhedslistens lokale spidskandidat, Frida Valbjørn. Foto: Lars Rasborg

Politisk ordfører Pernille Skipper på besøg i Randers havde gode råd til den lokale spidskandidat til kommunalvalget 21. november.

Annonce

Randers: Pernille Skipper, der er politisk ordfører og folketingsmedlem for Enhedslisten, er i øjeblikket på rundtur til en række danske kommuner for at kickstarte partiets valgkamp forud for kommunal- og regionsvalget 21. november. Og det er ikke tilfældigt, at hun onsdag lagde vejen forbi Randers.

- Vi håber på, at Randers er en af de kommuner, hvor vi kommer ind. Ved valget i 2013 gik vi fra at være repræsenteret i ni kommuner til at få plads i 76 byråd, sagde Pernille Skipper. Hun tror på, at partiet når endnu længere ved valget til november.

Sammen med den lokale spidskandidat, Frida Valbjørn, var hun blandt andet på besøg på Social- og Sundhedsskolen som en del af programmet i Randers.

Frida Valbjørn er helt bevidst om, at lister, der allerede er repræsenteret i Randers Byråd, har en politik, der ligner Enhedslistens på mange punkter.

Enhedslisten på banen

18-årige Frida Valbjørn er Enhedslistens spidskandidat til kommunalvalget 21. november.Partiet har ikke tidligere stillet op til kommunalvalg i Randers Kommune.

Men da partiet er inde i en god udvikling på landsplan, har den lokale partiforening besluttet, at man vil stille op denne gang.

Enhedslisten i Randers har indgået valgforbund med radikale, Velfærdslisten og Sociallisten.

Valgforbundet peger på Mogens Nyholm (R) som borgmester.

Annonce

Et godt råd

- Det er da positivt, at andre også vil gøre det næsten lige så godt som os, sagde Frida Valbjørn med et smil.

Forskellen er, at vi har et landsparti i ryggen med mandater på Christiansborg. Dermed har vi mulighed for at være med til at præge politikken også på landsplan, understregede hun.

Pernille Skipper var enig i, at samspillet mellem politikere lokalt i byrådene og på Christiansborg er vigtigt for alle parter.

Hun havde også et godt råd til den lokale spidskandidat, der er 18 år og dermed den yngste, der stiller op i Randers:

- Som ung og som kvinde, der stiller op i politik, mødes man af fordomme og andres ideer om, hvad kvinder kan. Man skal simpelthen ikke finde sig i det, fastslog hun.

- Jeg synes, det er vigtigt, at så mange forskellige grupper som muligt er repræsenteret i byrådet, og så må vi lytte til hinanden, sagde Frida Valbjørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce