Annonce
Randers

Erfaren V-politiker om partihop til K: Det ærgrer mig da, men der var for mange dårlige sager i Venstre

Byrådsmedlem Christian Boldsen rykker fra Venstre til Konservative efter en hel del sager, han ikke kan forenes med i Venstre, både lokalt og landspolitisk. Foto: Annelene Petersen
Det kom ikke som en bombe, for det har trukket i den retning et stykke tid. Men torsdag eftermiddag kom nyheden om, at Christian Boldsen forlader Venstre og melder sig ind i Konservative i Randers.

Randers: Så gik den ikke længere for parløbet mellem byrådspolitiker Christian Boldsen og Venstre. Han forlader partiet og melder sig ind i Konservative efter flere sager, han ikke ikke er enige i hos sit gamle parti.

- Men jeg smækker altså ikke med døren. Jeg er kasserer i Kommuneforeningen i Venstre, og der afleverer jeg da regnskabet. Der er ingen sure miner, men det er da med vemod, og det ærgrer mig også, men der kom for mange dårlige sager, siger han.

Han nævner lækagesagen, hvor flertallet af Venstres og Socialdemokratiets byrådsmedlemmer stemte imod en anmeldelse til politiet, da det kom frem, at et byrådsmedlem fra ansættelsesudvalget skulle have brudt sin tavshedspligt.

Annonce

- Trods flere forsøg har jeg endnu ikke fået en forklaring på, hvorfor man ønskede at dække over denne sag, siger Christian Boldsen.

- Men også Venstres og andres passivitet overfor Verdos ageren over for forbrugerne, heriblandt Randers Kommune som den største. Opkrævning af for høje priser til at dække underskud i andre Verdo-selskaber. Dette har været og er helt uacceptabelt. Her har jeg gennem længere tid været i kontakt med "gravergruppen", ligesom manglende opbakning til læge Jørgen Winthers kamp for kræftpatienter i Silkeborg og Randers også ærgrer mig, siger han.

Ingen overraskelse

Heller ikke den landspolitiske uenighed i Venstre har bekommet Boldsen vel. Han havde håbet på, at der var plads til Inger Støjberg hos Venstre.

- Da det var med Lars Løkke Rasmussen i front, var der plads til både strammere og slækkere, og sådan synes jeg også, at det burde være, siger Christian Boldsen.

At valget faldt på Konservative kommer ikke som en overraskelse, det har ligget i kortene, siden hans byrådskollega Christina Kjærsgaard lavede samme partiskifte.

- Det er da heller ingen hemmelighed, at Christina og jeg ofte har talt sammen om vores frustrationer. Og jeg kender jo også Daniels Madié godt efter mange års samarbejde i byrådet, siger Christian Boldsen.

Christian Boldsen har ligeledes takket ja til at stille op for Konservative til kommunalvalget 2021. Christian Boldsen har 20 års erfaring som byrådsmedlem for Venstre, hvor han i nuværende periode har været 1. suppleant.

Annonce

Taler lige ind i K's dna

Formand for Konservative, Bo Vestergaard Hansen, er glad for, at Christian Boldsen opstiller for Konservative.

- Christian er en retskaffen person og taler derfor lige ind i Konservatives dna. Han er en erfaren politiker med mere end 25 år i lokalpolitik. Konservative stiller altid med et mangfoldigt kandidathold og Christian vil med sin baggrund og forankring i særligt landdistrikterne være en gevinst, som en af de erfarne, der kan supplere de yngre, siger Bo Vestergaard Hansen.

- Til det kommende kommunalvalg får Konservative i Randers formentlig nogle flere mandater. Vi er lykkedes med at få gennemført en del borgerlig politik i et ellers rødt byrådsflertal, og vi har opført os ordentligt over for vælgerne i kommunen. Den slags tilgodeses ved et valg. Dertil kommer, at Konservative med Søren Pape i spidsen gør det rigtigt godt landspolitisk. Med Christian Boldsen på opstillingslisten har vi fået endnu en god kandidat, der vil gøre sit til, at vi får flere mandater og får flere gode konservative mærkesager gennemført, siger Bo Vestergaard Hansen.

Sagerne, som ligger Christian Boldsens hjerte nær, er blandt andet landdistriktspolitikken, men også erhvervspolitik, socialpolitik, veteraner, børn- og skolepolitik samt infrastruktur er nogle af  Boldsens mærkesager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Randers

Randers-kampagne rammer tidsånden: Flyt på landet og få plads og rum til dine drømme

Randers FC For abonnenter

Fra midtbanekriger til målmager: Derfor er skrinlagt Vito-eksperiment forvandlet til en succes

Randers FC

Randers FC uden profil mod AGF - avisens bud på startopstillingen

Annonce