Annonce
Randers

Erfaren V-politiker skifter parti: Stempler ind som konservativ

Christina Kjærsgaard synes, at det seneste år til halvandets oplevelser som Venstre-medlem har trukket tænder ud. Derfor skifter hun nu parti. Pressefoto
Venstre i Randers mister et af sine byrådsmedlemmer, da Christina Kjærsgaard skifter parti.
Annonce

Randers: Efter 10 år i politik, hvor Christina Kjærsgaard har repræsenteret Venstre i Randers Byråd, skifter hun nu parti. I en pressemeddelelse oplyser hun, at hun skifter til Det Konservative Folkeparti.

- Der er gået snart 10 år, siden jeg første gang meldte mig ind i den politiske verden. Det sidste år til halvandet har på flere fronter trukket tænder ud - og nu er bægeret mere end fuldt, skriver hun i pressemeddelelsen.

Christina Kjærsgaard kalder det for en velovervejet beslutning, og hun er ikke  tvivl om, at partiskiftet er det rigtige at gøre, hvis hun skal have mulighed for at gennemføre den politik, hun står for lokalt.

Skiftet hænger i høj grad sammen med Venstres ageren på landsplan, men heller ikke lokalt er Venstres politik blevet udmøntet, som hun gerne havde set det.

- Jeg skifter parti, fordi jeg ikke længere kan se mig selv i flere af de beslutninger, som Venstres nuværende formand Jacob Ellemann Jensen har taget. Herunder hele forløbet omkring tidligere næstformand i Venstre, Inger Støjberg, politiforliget, som V ikke blev en del af, minksagen, som V ikke håndterede elegant, og metoo sagerne, hvor jeg synes, at man burde have haft en mere nuanceret debat.

- Jeg skifter parti, fordi Venstres byrådsgruppes holdninger og mine igennem de sidste halvandet år ikke altid har været forenelige.

Annonce

Velkommen hos K

Fremover får Christina Kjærsgaard den konservative Daniel Madié som direkte samarbejdspartner. Hun ser frem til samarbejdet, og samtidig sender hun en hilsen til sin gamle byrådsgruppe i Venstre:

- Vi vil fortsat være gode kollegaer i Randers Byråd, siger hun.

Daniel Madié siger om sin nye partifælle:

- Jeg ønsker Christina Kjærsgaard hjertelig velkommen i den konservative gruppe. Fra byrådsmøderne kender jeg - og alle der følger møderne - Christina som velforberedt, veltalende og optimistisk i sine sagsfremstillinger. Christina er skarp, så jeg glæder mig meget til at arbejde endnu mere sammen med hende.

Daniel Madié ser frem til at få Christina Kjærsgaard som samarbejdspartner i Randers Byråd. Pressefoto

Bo Vestergaard Hansen er formand for Det Konservative Folkepartis vælgerforening i Randers, og han glæder sig over at få Christina Kjærsgaard med på sit hold.

- Det er rart at få dygtige og engagerede medlemmer, som deler de konservative holdninger og politiske standpunkter. Jeg er sikker på, at Christina bliver et aktiv for hele vores organisation, og jeg glæder mig til, at hun og vores konservative bagland kommer godt afsted med at fremme en god politik i Randers Kommune.

Randers Amtsavis har talt med Knud Pedersen, der er formand for Kommuneforeningen for Venstre i Randers. Han udtaler, at Venstre umiddelbart ingen kommentar har til partihoppet. En inderkreds blandt Venstre-folk mødes i formiddag og vil først udtale sig engang torsdag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Testbilerne er klar når de store elever er tilbage i skole - Randers Kommune har mange corona-opgaver lige nu

Annonce