Annonce
Navne

Erfarne kræfter bag ny salme til Enghøj Kirke

Lisbeth Smedegaard Andersen har skrevet rksten til den nye salme. Arkivfoto
Lisbeth Smedegaard Andersen og Jesper Gottlieb har arbejdet sammen.
Annonce

Når menigheden søndag 1. december samles til jubilæumsgudstjeneste i Enghøj Kirke, vil en spritny salme, skrevet specielt til lejligheden, være blandt dem, der skal synges.

Bag salmen står to erfarne kræfter. Teksten er nemlig skrevet af Lisbeth Smedegaard Andersen, der selv har valgt komponisten. Han hedder Jesper Gottlieb, og fælles for de to er, at de i forvejen har en stor produktion af henholdsvis tekster og kompositioner bag sig.

Vi skal ikke her røbe salmens tekst, men blot oplyse, at den er på fire vers og har fået titlen "Komme til kirke".

Det hører med, at Lisbeth Smedegaard Andersen har fået input til sin tekst fra menigheden i Enghøj Sogn, formidlet gennem sognepræst Alice Pedersen.

- Og jeg synes helt sikkert at kunne spore nogle af de meldinger om indholdet, vi har givet, i teksten, siger Alice Pedersen.

Det er ikke første gang, der skrives en salme specielt til Enghøj Kirke. Det skete også ved kirken 10-års jubilæum, også dengang på foranledning af Alice Pedersen, der interesserer sig for nye salmer.

Dengang i 2004 var der tale om en adventssalme med titlen "Det mørkner om menneskebyer".

Teksten var skrevet af Lars Busk Sørensen, en anden af vore kendte salmedigtere, og musikken af organist Willy Egmose. Begge er repræsenteret i den officielle danske salmebog med flere salmer. "Det mørkner over menneskebyer" synges stadig ved adventsgudstjenester i Enghøj Kirke.

Den nye salme kan synges til enhver lejlighed.

Muisikken til "Komme i kirke" er skrevet af Jesper Gottlieb. Arkivfoto
Annonce

De to bag salmen

Lisbeth Smedegaard Andersen, født 1934, er cand. theol. fra Aarhus Universitet 1979 og har arbejdet som præst flere steder, blandt andet ved Holmens Kirke i København og ved den danske kirke i Paris. Lisbeth Smedegaard Andersen er desuden cand.mag. i kunsthistorie fra Aarhus Universitet.

Hun er repræsenteret med adskillige salmer i Den Danske Salmebog og med ikke færre end 12 i tillægget "100 salmer".

Jesper Gottlieb, født i 1962, er uddannet som cand.mag. i musikvidenskab og tillige exam.oecon. Han underviser i musikvidenskab ved Aarhus Universitet og har sideløbende en alsidig karriere med koncerter og pladeudgivelser bag sig. Han har komponeret musik til flere salmer af den nyligt afdøde forfatter Simon Grotrian og udgav i 2007 sammen men ham samlingen "Salmeregn"

Jesper Gottlieb er repræsenteret med otte melodier i "100 salmer".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce