Annonce
Randers

Erhvervsakademi Dania er populær som aldrig før

Stinna Jørgensen håber, at hun til september skal skifte Esbjerg ud med Grenaa, hvor hun har søgt optagelse på spiluddannelsen til datamatiker. Pressefoto
1171 har søgt ind på en af Erhvervsakademi Danias 23 korte og mellemlange videregående uddannelser som deres første prioritet, da ansøgningsfristen udløb fredag middag. Det er en fremgang på hele 14 procent i forhold til sidste år.
Annonce

Randers: For nylig blev Randers kåret som landets fjerdebedste studieby. At Randers er en attraktiv by at leve og studere i, kan man også mærke hos byens største videregående uddannelsesinstitution. Erhvervsakademi Dania oplever både i Randers og generelt en markant øget interesse fra håbefulde unge mennesker, som ønsker at studere hos dem.

Og det er vel at mærke samtidig med, at ungdomsårgangene, der forventes at starte på en videregående uddannelse, bliver væsentlig mindre. Så der er så at sige færre potentielle ansøgere. Og i det lys er fremgangen nærmest historisk.

- Vi har kæmpet en brav kamp for at udbrede kendskabet til os som erhvervsakademi og til vores erhvervsrettede uddannelser. Og derfor er det glædeligt, at flere får lyst til at læse på Erhvervsakademi Dania – særligt fordi erhvervslivet efterspørger arbejdskraften, jubler rektor Anders Graae Rasmussen.

Annonce

Fremgang over hele linjen

I Randers, hvor cirka 40 procent af alle Danias studerende læser, er der en øget interesse på 6 procent. Men det er langt fra kun i Randers, at der er fremgang. Og stigningen bliver trukket frem af en øget interesse inden for alle fagområder.

Erhvervsakademi Danias største uddannelse, finansøkonom, der ligger i Silkeborg og Hobro, oplever f.eks. en fremgang på 24 procent, mens automationsteknolog, der ligger i Hedensted og Randers, samlet set oplever en øget interesse på 15 procent.

Et sted og et fagområde stikker dog af fra resten. Det er IT-uddannelserne og så Erhvervsakademi Dania i Grenaa, Dania Games. IT-uddannelserne Datamatiker, Multimediedesigner og IT teknolog, der ligger fordelt med de to første i både Skive og Grenaa og den sidste i Viborg, klarer sig ekstraordinær godt i år. 183 har i år søgt ind på en af uddannelserne mod 127 sidste år. I alt er der 134 pladser på de tre uddannelser.

I Grenaa har ansøgertallet set godt ud hele foråret, og populariteten for IT-uddannelserne med fokus på spiludvikling i Danmarks spilhovedstad er helt ekstraordinær og er til at føle på. Hele 67 procent flere end sidste år har søgt ind.

Annonce

Kamp om pladserne

Den næste tid går med at få vurderet alle ansøgningerne for at se, hvem der kan bliver optaget, og hvem der skal sendes videre til deres andenprioritet. Og det er der flere end tidligere, som bliver. Man har nemlig aldrig måttet skuffe så mange, som tilfældet bliver i år.

- Vi er stolte over, at så mange har valgt at søge ind hos os i år. Desværre er vi fra ministeriets side dimensioneret på flere uddannelser, og det betyder, at vi må afvise flere af de unge. Det er ekstra ærgerligt, at det særligt er IT-uddannelserne, som er dimensionerede – for her mangler erhvervslivet virkelig arbejdskraft, forklarer Anders Graae Rasmussen.

Alle, der får tilbudt studieplads på en af Erhvervsakademi Danias uddannelser, får post i deres e-boks fredag 26. juli. Dania sender brevet af sted et minut over midnat, men e-boks kan være op til otte timer om at levere.

Derfor sidder man hos Erhvervsakademi Dania også klar ved chat og telefon fra midnat og to timer frem, sådan at ekstra nervøse ansøgere kan komme i kontakt med institutionen, hvis deres digitale optagelsesbrev skulle lade vente på sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce