Annonce
Erhverv

Erhvervsbarometer i Randers: Det går trods alt ganske godt

- Vi lod tudekiksene ligge og gik sammen om at skabe nye arbejdspladser, siger Per Hastrup. Arkivfoto: Kenneth Rafn

Kigger man på den faktiske udvikling i beskæftigelsen i det private erhvervsliv, ligger Randers faktisk pænt foran de tre højst placerede kommuner i erhvervsklima-undersøgelsen

Randers: De første tre pladser i DI's erhvervsklima-måling anno 2017 indtages af henholdsvis Ikast-Brande, Hedensted og Herning. Sådan var det også sidste år, og Herning er endda rykket en enkelt plads op fra en placering i 2016 som nummer fire. Randers derimod ligger på en 56. plads.

Randers er endda gået tilbage de seneste tre år fra en placering som nummer 36 i 2015 til en 52. plads i 2016.

Imidlertid er der noget, der tyder på, at andet end det målbare erhvervsklima har betydning for udviklingen. Kigger man nemlig på, hvordan beskæftigelsen i den private sektor har udviklet sig i de enkelte kommuner over de seneste tre år, er Randers anderledes flot placeret.

Her bliver det nemlig til en 20. plads for den kronjyske hovedstad, mens to tre i klima-undersøgelsen, Ikast-Brande, Hedensted og Herning må nøjes med placeringer som henholdsvis nummer 65, 51 og 52.

Lod tudekiksene ligge

DI Randers-Norddjurs-formand Per Hastrups bud på en forklaring på den positive beskæftigelsesudvikling i Randers er et styrket samarbejde mellem kommunen, virksomhederne og organsiationerne.

- For nogle år tilbage mistede vi mange private arbejdspladser. Og i stedet for at sætte os ned og spise tudekiks, gik vi sammen om at få skabt nye arbejdspladser, siger Per Hastrup.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Offensivspiller har kun fået 15 superligaminutter: Jeg skal nok få mine chancer

Annonce