Annonce
Randers

Erhvervsdirektør strandet på safaritur i Sydafrika

Direktør i Erhverv Randers, Jens Enevold Kristensen, er strandet på ferie i Sydafrika med sin kone, sin svoger og sine svigerforældre. Der arbejdes på højtryk på at komme hjem til Danmark. Privatfoto
- Vi prøver af al magt at komme hjem til Danmark, og vores rejsebureau er i forbindelse med udenrigsministeriet, lyder det fra Jens Enevold Kristensen, der befinder sig i Sydafrika, som lige er gået i nødretstilstand på grund af coronavirus.

Randers/Sydafrika: Det var ikke lige, hvad direktør i Erhverv Randers, Jens Enevold Kristensen, havde regnet med, da hans svigerforældre bød på en tur til Sydafrika. At de midt på turen pludselig må se, om de kan vende hjem til Danmark hurtigst muligt.

- Landet har lige erklæret nødretstilstand på grund af coronavirus, og vi ved endnu ikke, hvordan vi skal komme hjem. Der arbejdes på højtryk på det, og vores rejsebureau er i forbindelse med ambassade og udenrigsministerium, siger Jens Enevold Kristensen, der sammen med sin hustru, Tina Kristensen, sin svoger og svigerforældre mandag formiddag befinder sig i Krüger National Park.

Ferien er en, som svigerforældrene har givet.

- Og den ender da ud på den forkerte side af 100.000 kroner, tror jeg. Søndag var vi på safaritur. Og efter planen skulle vi også have været i Cape Town, men det bliver ikke til noget nu, siger han.

- Men vi har det alle godt. Der er ikke skyggen af coronavirus her, alle fra flyet blev testet for temperaturforhøjelse i lufthavnen, og da ingen kom i karantæne, går jeg ud at ingen var smittet, siger Jens Enevold Kristensen, der rejste ud fra Randers på tur fredag 13. marts.

Annonce
Familien Kristensen er ved godt mod og prøver at holde humøret højt. Her er de på safari. Privatfoto

Rådførte sig før tur

- Vi har taget alle de forholdsregler, vi kunne, og rejsebureauet rådførte sig med udenrigsministeriet hjemmefra flere gange for at høre, om vi skulle rejse ud. Også undervejs har vi forhørt os. Men det hele går så hurtigt, og nu kom den her nødretstilstand, så vi ved faktisk ikke rigtigt, om der går fly, siger Jens Enevold Kristensen.

Han følger med så godt han kan ude fra verden og har opdateret sig på, hvad der sker i Danmark og Randers.

- Og man skal endelig ikke have ondt af os. Vi prøver at holde humøret højt, og tage en dag ad gangen. Og der er lige bestemt, at vi kan komme hjem på lørdag, hvor vi ellers skulle have været hjemme 26. marts, siger erhvervsdirektøren.

Jens Enevold Kristensen (tv) og hans svoger Lars Andersen ses her ved et gammelt elefantskind. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce