x
Annonce
Læserbrev

Erhvervshjælp til virksomhederne i Randers

Læserbrev: Vi skal understøtte erhvervslivet, - erhvervslivet finansierer til dagligt vores velfærdssamfund.

Derfor har Konservative i Randers foreslået byrådet - p.t. bestående af partilederne og politiske ordførere - at Randers Kommune med tilbagevirkende kraft pr. 1. januar indstiller opkrævningen af den særlige erhvervsskat dækningsafgiften. En skat, som nogle kommuner, herunder Randers, desværre opkræver lokalt erhvervsliv.

Regeringens tiltag rammer virksomhederne, de fleste, meget hårdt. Staten har allerede indefrosset moms og skat. Så er det på tide, at kommunen også gør.

Vi skal ikke have en masse konkurser i Randers. Vi skal huske på, at det til dagligt i høj grad er det lokale erhvervsliv, der er med til at finansiere vores velfærd i Randers. Og ikke mindst er virksomhederne også med til at betale for vores rige kulturliv og sportsliv i Randers. Prøv at spørge alle de store kulturinstitutioner, de store sportsklubber, alle de små sportsklubber med videre. De får alle penge og sponsorater fra vores erhvervsliv.

Der vil komme andre tiltag fra Konservative i Randers. For dækningsafgiften gør det ikke for alle erhverv. Det er vi klar over.

Borgmesteren har andre tiltag i støbeskeen, og dem bakker vi 100 procent op om hos Konservative.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Genbrugspladserne åbner igen: Nye åbningstider og begrænset adgang

Leder

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

I en coronatid er det vigtigt, at glæde sig over alt det, der lykkedes. Og takke dem der går forrest. Det så vi flere eksempler på i TV2’s ”Danmark står sammen” lørdag aften. Og hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte lørdag aften om et Danmark, der står sammen.

Østjylland

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce