Annonce
Erhverv

Erhvervsklumme: At udbetale eller ikke at udbetale - det er endnu engang spørgsmålet

Palle Heiselberg er filialdirektør i Danske Bank i Vejle. Arkivfoto: Flemming Larsen

Hos de fleste dumpede der for nyligt et brev ind igennem den digitale brevsprække. Du skal igen tage stilling til, om du vil have dine feriepenge ud til det kommende forår, eller om du hellere vil lade dem forsøde din alderdom.

Du er måske allerede afklaret om, at der som i efteråret skal trykkes på udbetalingsknappen, men endnu engang kan det være værd at overveje, hvad der giver bedst mening for din egen økonomi - for det er bestemt ikke altid, at kontanter i lommen nu er bedre end et boost til den for nogen lidt fjerne pensionsopsparing.

52,2 milliarder. Så mange kroner blev i efteråret skudt ud i økonomien, da muligheden for at få udbetalt de første tre uger af de indefrosne feriepenge blev tilbudt til den danske befolkning.

Annonce

Fra begyndelsen af marts bliver det muligt at få de sidste to ugers feriepenge udbetalt - eller alle fem uger, hvis du ikke fik udbetalt pengene i første omgang. Det præcise beløb, du står til, kan du dog allerede nu tjekke på borger.dk.


Du er måske allerede afklaret om, at der som i efteråret skal trykkes på udbetalingsknappen, men endnu engang kan det være værd at overveje, hvad der giver bedst mening for din egen økonomi.


En rundspørge, som vi foretog for nogle uger siden i samarbejde med YouGov, viste, at det er lige omkring 80 pct. af danskerne, som igen til foråret vil vælge at få pengene udbetalt. Det er omtrent det samme som tilbage i efteråret, men omkring 10 pct. har ombestemt sig i enten den ene eller den anden retning. Det kan enten være, fordi deres økonomi har ændret sig siden da, eller de simpelthen bare har ændret syn på, hvad der er bedst for dem.

På samme måde kan det være værd at genoverveje, hvor du selv står.

Om det er klogt at få pengene udbetalt, afhænger af din specifikke økonomiske situation. Er du i en økonomisk trængt situation, sparer du op til udbetalingen til en bolig, eller har du noget dyr forbrugsgæld, som kan indfries eller nedbringes, bør der ikke herske meget tvivl om, at en udbetaling er det klogeste.

Om det er klogt at få de indefrosne feriepenge udbetalt, afhænger af din specifikke økonomiske situation. Arkivfoto: Michael Bager

Omvendt kan man sige, at mange danskere det seneste år har sparet historisk meget op grundet de få forbrugsmuligheder - faktisk har danskernes indlån aldrig været større - og hvis det også er tilfældet for dig, og du måske ovenikøbet har en relativt lille pensionsopsparing, burde det bestemt være en del af overvejelserne at lade pengene stå og vokse hos LD Fonde, til man engang forlader arbejdsmarkedet.

Selvom afkast aldrig er givet, forventer LD Fonde et årligt afkast på fem pct., hvilket vil være ensbetydende med mere end en firdobling af beløbet, hvis du har 30 år til pensionen – dette er således noget bedre end blot at have dem stående og samle støv på en indlånskonto med negative renter. Yderligere vil beløbet ved udbetaling ikke blive modregnet i tillæg til folkepensionen som eksempelvis livrente- eller ratepensioner bliver det.

Det er klart, at formålet med feriepengetiltaget er at skyde en masse penge ud i økonomien for at modvirke den økonomiske nedgang, som vi i øjeblikket befinder os i.

Derfor er det godt, at mange danskere vælger at få pengene udbetalt. Forhåbentligt kan en større del af samfundet åbnes op i forbindelse med udbetalingen, så det også kan komme nogle af de hårdest ramte virksomheder til gode.

Udbetalingen skal dog selvfølgelig stadig give mening for dig selv, så hvis du ikke er helt afklaret endnu, kan det altid være godt at tage en dialog med din bankrådgiver.

Faktaboks til erhvervsklumme i HOF, VAF og FRD

Avisen bringer hver lørdag en klumme skrevet af skiftende skribenter fra erhvervslivet i Østjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce