Annonce
Randers

Erhvervsprisen går til Fårup-virksomhed

Direktør Brian Knudsen, Fårup Betonindustri A/S, takkede torsdag eftermiddag for Randers Kommunes Erhvervspris. Den blev overrakt af borgmester Torben Hansen. Foto: Annelene Petersen

De lokale erhvervsfolk fik en klar opfordring fra borgmesteren: Opret flere lærepladser.

Randers: - I Fårup går vi 90 mand rundt og siger, at vi bygger Danmark, sagde direktør Brian Knudsen om sin virksomhed, Fårup Betonindustri A/S, da han torsdag eftermiddag takkede borgmester Torben Hansen for årets erhvervspris.

Brian Knudsen var glad for hæderen og understregede, at han og virksomheden er stolt af at være en del af Randers. Prisen blev overrakt ved borgmesterens nytårskur for erhvervslivet, der foregik på Værket.

Han tilføjede, at der selvfølgelig også er mange andre, der er med til at opføre bygninger rundt om i landet. Men Fårup Betonindustri A/S har igennem snart 60 år leveret betonelementer - blandt andet til markante byggerier som Moesgaard Museum og Skejby Sygehus.

Det er fjerde gang, prisen uddeles til en virksomhed, der i årets løb har markeret sig ekstraordinært positivt.

Traditionen blev startet af tidligere borgmester Claus Omann Jensen (V) i 2015, og nuværende borgmester Torben Hansen (S) understregede, at det er et arrangement, der er bestemt værd at videreføre.

Borgmesterens nytårskur

Hvert år i januar holder borgmesteren i Randers nytårskur på Værket for kommunens erhvervsliv.I år var det for første gang Torben Hansen, der stod i spidsen for arrangementet.

Her uddeles blandt andet Randers Kommunes erhvervspris til en virksomhed, der i det forløbne år har gjort sig positivt bemærket.

I år gik prisen til Fårup Beton.

Sidste år var det direktør ved Innovation Living A/S på Blommevej i Randers, Morten Lind, der modtog prisen.

I 2016 gik prisen til det rådgivende ingeniørfirma A1 Consult.

I 2015, hvor prisen blev uddelt første gang, gik den til DanDomain. Den blev overrakt til Text PreviewKen Boye og Ronnie Bach Nielsen.

Turistchef Anne-Mette Knattrup og erhvervsmanden Søren Fischer var blandt de mange deltagere i borgmesterens nytårskur. Foto: Annelene Petersen

Flere lærepladser, tak

Flere hundrede erhvervsfolk var samlet, og de fik et par ord med på vejen fra den nye borgmester, der blandt andet glædede sig over, at der er kommet gang i hjulene både i Randers og i resten af Østjylland.

Torben Hansen påpegede, at det er vigtigt med et godt samarbejde mellem kommunen og virksomhederne, til fælles bedste. Og så kom han med en lille opsang til de mange erhvervsledere på baggrund af, at kommunen er på vej med en analyse af behovet for arbejdskraft. Heraf fremgår det, at 61 procent af en repræsentativ række af virksomheder i Randers ikke i det seneste år har haft ansat lærlinge.

- Det skal gøres bedre, lød det klare budskab fra borgmesteren.

- Jeg vil gerne rette en stor tak til de virksomheder, der allerede trækker et stort læs, sagde han med adresse til de firmaer, der har lærlinge ansat.

I fremtiden bliver der nemlig mangel på arbejdskraft, og derfor er det vigtigt, at man allerede nu samarbejder om at oplære kvalificerede folk til de jobs, der kommer.

Torsdag var mange erhvervsfolk samlet i foyeren på Værket, hvor borgmesteren holdt den årlige nytårskur. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Fremtiden er lige om hjørnet

Fremtiden var også emnet for Claus Skytte, ekspert i deleøkonomi, internetisering og automatisering. Han fortalte blandt andet om førerløse biler, der snart er en realitet - og om, at unge for alvor har taget deleøkonomien til sig. De regner heller ikke med, at deres arbejdsliv kommer til at forme sig som forældrenes - hvilket er helt i tråd med, at fremtidens arbejdsmarked kommer til at se helt anderledes ud.

- Man skal ikke være bange for fremtiden, men nysgerrig, lød budskabet fra Claus Skytte.

Thomas Bro, Randers, der driver marketingvirksomheden Brandheroes, fortalte om den nye individuelle måde, man som virksomhed kan reklamere for sine produkter på.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Kultur

Karen-Lise Mynster: Man skal leve hver dag, som var det den sidste - men så ville jeg jo ikke sidde her

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce