Annonce
Læserbrev

Erhvervsudvikling og turisme skal styrkes

Annonce

Læserbrev: Norddjurs Kommune har indgået budgetforlig for 2020-2023.

Erhvervsudvikling og turisme har en væsentlig plads i budgetaftalen.

Gode rammebetingelser for erhvervslivet, økonomisk vækst, højere indkomster og beskæftigelse, god infrastruktur og mobilitet samt færre borgere på overførselsindkomster er væsentlige udviklingspunkter i de kommende år. Norddjurs Kommune skal være økonomisk bæredygtig på trods af de uretfærdige og særlige rammevilkår, vi har. Det gør det svært at realisere målsætningen tilstrækkeligt, og det er derfor vigtigt at investere i en aktiv erhvervs- og arbejdsmarkedspolitik. Vi skal hjælpe flere ledige hurtigere i job, så de kan blive selvforsørgende. Det vil kunne bidrage til at nedbringe overførselsindkomsterne i de kommende år.

Vi skal samtidig styrke vores fokus på erhvervsudvikling. Vi skal tættere på det lokale erhvervsliv gennem styrket dialog og service til virksomhederne, Der skal skabes en klar retning og strategi i forhold til erhvervsservice og erhvervsudvikling. Af budgetaftalen fremgår det, at der ansættes en erhvervsmedarbejder med det sigte at styrke relationer og service overfor erhvervslivet i hele kommunen og samtidig understøtte, at dialogen med virksomhederne styrkes gennem mere omfattende dialogaktiviteter og information til de enkelte virksomheder.

Erhvervsudviklingspuljen forhøjes desuden fra 1,0 til 1,3 millioner kroner årligt med øget mulighed for at understøtte erhvervsudvikling og skabe bæredygtige partnerskaber på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Bæredygtighed er et vigtigt fokusområde i de kommende år og økonomisk bæredygtighed ikke mindst. En aktiv erhvervs- og arbejdsmarkedspolitik kan understøtte vækst og udvikling, herunder vækst i job og erhverv. Jeg ser frem til dialogen og samarbejdet.

Sammen kan vi gøre en forskel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce