Annonce
Læserbrev

Erhvervsudvikling og turisme skal styrkes

Læserbrev: Norddjurs Kommune har indgået budgetforlig for 2020-2023.

Erhvervsudvikling og turisme har en væsentlig plads i budgetaftalen.

Gode rammebetingelser for erhvervslivet, økonomisk vækst, højere indkomster og beskæftigelse, god infrastruktur og mobilitet samt færre borgere på overførselsindkomster er væsentlige udviklingspunkter i de kommende år. Norddjurs Kommune skal være økonomisk bæredygtig på trods af de uretfærdige og særlige rammevilkår, vi har. Det gør det svært at realisere målsætningen tilstrækkeligt, og det er derfor vigtigt at investere i en aktiv erhvervs- og arbejdsmarkedspolitik. Vi skal hjælpe flere ledige hurtigere i job, så de kan blive selvforsørgende. Det vil kunne bidrage til at nedbringe overførselsindkomsterne i de kommende år.

Vi skal samtidig styrke vores fokus på erhvervsudvikling. Vi skal tættere på det lokale erhvervsliv gennem styrket dialog og service til virksomhederne, Der skal skabes en klar retning og strategi i forhold til erhvervsservice og erhvervsudvikling. Af budgetaftalen fremgår det, at der ansættes en erhvervsmedarbejder med det sigte at styrke relationer og service overfor erhvervslivet i hele kommunen og samtidig understøtte, at dialogen med virksomhederne styrkes gennem mere omfattende dialogaktiviteter og information til de enkelte virksomheder.

Erhvervsudviklingspuljen forhøjes desuden fra 1,0 til 1,3 millioner kroner årligt med øget mulighed for at understøtte erhvervsudvikling og skabe bæredygtige partnerskaber på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Bæredygtighed er et vigtigt fokusområde i de kommende år og økonomisk bæredygtighed ikke mindst. En aktiv erhvervs- og arbejdsmarkedspolitik kan understøtte vækst og udvikling, herunder vækst i job og erhverv. Jeg ser frem til dialogen og samarbejdet.

Sammen kan vi gøre en forskel.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hallo. Må vi så være her?

Ægtepar består ikke af en mand og en kvinde, men af to personer, der er gift med hinanden. Det fremgår af den opdaterede udgave af Den Danske Ordbog. Samme ordbog kan dog godt acceptere, at man kan tale om et brudepar, selvom der ikke er nogen brud til stede, når to mænd bliver gift. Sproget udvikler sig. Forandrer sig. Hvad det også skal. Men i denne tid affyres der geværsalver af krav om rettelser fra minoritetsgrupper, der føler sig forurettede. Og naturligvis skal det korrekte sprog ikke støde mennesker. Omvendt er der mange, der er godt trætte af, at sproget er blevet en politisk kampplads, orkestreret af vakse krænkelsesparate mennesker. Så må man ikke lave indianerfest på Københavns Universitet, fordi det virker krænkende. Pippis far er forlængst blevet konverteret til bovlam konge i Sydhavet. Det svenske ord hen, der bruges om begge køn, lurer lige om hjørnet. For det bliver vel løsningen, hvis der er en pige, der ikke vil kaldes hun, eller en dreng, der ikke vil kaldes han. Det er bare synd for det store flertal af piger og drenge, der hellere end gerne vil være en hun og en han. De samme børn skal også forholde sig til kønsneutrale toiletter og baderum. De bliver nærmest tvunget til at reflektere over deres køn, fordi der er nogle få ulykkelige børn, der har et problem med deres kønsorientering. De skal naturligvis hjælpes og have al den støtte, de har brug for. Hvad mon Den Danske Ordbog vil sige til en henvendelse fra vestjyder, der ikke føler sig inkluderet i det danske samfund, medmindre vi får genindført ordet a i stedet for jeg. Deres bedsteforældre sagde a derhjemme, men ifølge dansk retskrivning skulle de lære at skrive jeg i skolen. Måske de føler sig krænkede. Måske de vil have en rettelse føjet ind i ordbogen ved næste opdatering, så jeg også kan udtales a og betyde det samme. Og mens vi går og tænker over, hvad det næste nye sproglige påfund bliver, køber ganske almindelige praktiserende muslimer boller i Føtex. Revnende ligeglade med, om det hedder juleboller eller vinterboller - bare kvaliteten er i orden.

Annonce