Annonce
Randers

Erik Mouritsen træder til - endnu en gang

Erik Mouritsen bliver endnu en gang konstitueret for et ekstra direktør-område i Randers Kommune. Foto: Randers Kommune
Det er langtfra første gang, Erik Mouritsen overtager et ekstra direktør-område i Randers Kommune. I den kommende tid skal han være konstitueret direktør for Social og Arbejdsmarked.
Annonce

Randers: Randers Kommunes "grand old man", Erik Mouritsen, bliver fungerende direktør for Social og Arbejdsmarked, når den nuværende direktør Steinar Eggen Kristensen fratræder med udgangen af januar. Det besluttede byrådet på mødet i mandags.

Steinar Eggen Kristensen rejser fra Randers, da han har fået nyt job som kommunaldirektør i Hedensted Kommune. Og Erik Mouritsen vil med udnævnelsen fungere som direktør for Social og Arbejdsmarked, indtil der er fundet en ny til posten.

Erik Mouritsen, der har været ansat i kommunen i mere end 25 år, har i årenes løb flere gange trådt til, når direktør-poster er blevet ledige på grund af fratrædelser. Blandt andet har han flere gange været konstitueret kommunaldirektør.

- Jeg er glad for, at Erik Mouritsen har takket ja til at stå i spidsen for Social og Arbejdsmarked i de kommende måneder. Erik er en erfaren direktør, som er vellidt både blandt medarbejdere og politikere. Og det har stor betydning, at der er ro og sikker drift på området ikke mindst, mens processen med at ansætte en ny direktør er i gang, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt i en pressemeddelelse.

Erik Mouritsen er i forvejen vicekommunaldirektør og direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg. Han har ikke selv tal på, hvor mange gange han er trådt til, når der har været brug for en vikar på en direktørpost.

Annonce

Længere arbejdsdage

- Den eneste forvaltning jeg ikke har prøvet at være direktør for, er teknisk forvaltning. Og det bliver jeg heller aldrig, siger Erik Mouritsen.

I en periode før kommunesammenlægningen var Erik Mouritsen direktør for næsten hele kommunens administration. Han var fungerende kommunaldirektør og stod i spidsen for tre fagområder. Der var kun én direktør mere i kommunen i den periode.

Lige nu glæder Erik Mouritsen sig over den tillidserklæring det er at få overladt ansvaret for Social og Arbejdsmarked i de kommende måneder.

- Jeg skal sørge for at holde gryden i kog, til der kommer en ny direktør. Det er altid spændende at dykke ned i et nyt fagområde og lære noget nyt, mener Erik Mourtisen, der blandt andet mener at man på denne måde kan få øje på nye muligheder for samarbejde på tværs af forvaltningerne.

Rent praktisk klares opgaven ved længere arbejdsdage og et tæt samarbejde med cheferne i forvaltningen.

Randers Kommune forventer, at der er ansat en ny direktør for Social og Arbejdsmarked i maj 2020.

Når der går måneder imellem, at en direktør fratræder og der ansættes en ny på posten, hænger det sammen med, at ansættelsesproceduren er langvarig. Blandt andet fordi ansættelsen skal godkendes politisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce