Annonce
Østjylland

Byder på gratis fadøl: Folkene bag populær jazz- og ølbar åbner ny butik i Mejlgade

Det er Casper Søgaard og Frederik Lunde, der står bag den nye ølbutik i Mejlgade, Erlings Flaskebutik. Foto: Erlings Flaskebutik
Torsdag åbner Erlings Flaskebutik i Mejlgade. Ejerne byder på en gratis fadøl og en god snak om verdens mange forskellige ølvarianter.

AARHUS: Torsdag åbner dørene til en ny forretning i Mejlgade. En del af folkene bag 'Erlings jazz -og ølbar' har valgt at tage skridtet videre og åbne en decideret ølbutik.

Butikken får samme indretning som det lokale spillested, men i Erlings Flaskebutik vil det dog være øllet, som kommer i første række, mens jazzmusikken bare bliver en del af tapetet for at skabe en atmosfære, hvor man har lyst til at blive og nørde øl, fortæller en af de to ejere Frederik Lunde.

Tanken om at åbne en decideret ølbutik opstod i forbindelse med coronapandemien. I første omgang forsøgte ejerne at åbne en butik i Aalborg, og da denne blev godt modtaget, så gik turen videre til Aarhus og Mejlgade, hvor Erlings Flaskebutik åbner torsdag.

Annonce

- Der er en stor interesse for specialøl i Aarhus. Det kan man se på antallet af barer med specialøl og butikker, der sælger det, fortæller Frederik Lunde og tilføjer, at de også selv har mærket den stigende interesse for øllet i Erling Jazz - og ølbar.


Der er en stor interesse for specialøl i Aarhus. Det kan man se på antallet af barer med specialøl og butikker, der sælger det

Frederik Lunde


- Det er primært mikrobryggeri og små bryggerier, som vi har på hylderne i butikken. Du vil også finde større mærker, men det vil være dem, der er kendt for deres gode kvalitet, fortæller Frederik Lund og tilføjer, at der i den nye ølbutik vil være noget for enhver smag.

Det vil sige IPA, Sour, belgisk øl, tyske pilsner og stouts.

- Definitionen af øl er utrolig bred, med alt fra den populære pilsner, som de fleste forbinder med øl, til øl der smager af lemonade eller kage. Vi tror på, der er en øl for alle, også de folk der hidtil har troet, de ikke kan lide øl, udtaler Frederik Lunde.

Jazzglad farfar

Navnet Erlings Flaskebutik er en hyldest til den anden ejer, Casper Søgaards jazzglade farfar Erling, som også har lagt navn til jazz -og ølbaren.

Og den gode stemning er noget af det, der bliver sat højt i den nye butik. Det skal være et sted, hvor man har lyst til at tilbringe lidt længere tid og nørde øl.

Ejerne af Erlings Flaskebutik siger, at de tror på, at der er en øl for alle. I den nye butik er der god mulighed for at finde en i det store udvalg, mens man lytter til jazz på vinylen. Foto: Erlings Flaskebutik

- Tanken er lidt, at det skal være ligesom at gå ind i en ældre herres stue. Det er derfor, at tapetet i baren og flaskebutikken er det samme. Vi vil gerne have, at der er en forbindelse mellem baren og butikken, og gøre flaskebutikken til sted, hvor man har lyst til at gå ind og tilbringe lidt længere tid, mens man finder sine øl. Der skal være tid til at fordybe sig, siger Frederik Lunde.

Annonce

Gratis fadøl de første dage

Erlings Flaskebutik slår dørene op torsdag. Her vil butikken byde på en gratis fadøl til kunderne torsdag, fredag og lørdag i denne uge.

Butikkens åbningstider vil være fra 12 til 19 mandag til torsdag, mens der fredag og lørdag vil være åbent fra 10 til 20.

I første omgang vil det være de to ejere Frederik Lunde og Casper Søgaard, som står bag disken, men de har også hyret et par unge ølnørder til at ekspedere og komme gode råd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce