Annonce
Randers

Et afholdt menneskes dødsbo sættes nu på auktion

Der er auktion over Niels Iver Blichfeldt Jørgensens, kaldet Siver, dødsbo i Mellerup. Det er en meget speciel auktion, fordi man får et indblik i en persons liv, når et dødsfdald sker pludseligt, siger Finn Campen, Campen Auktioner. Foto: Campen Auktioner.

Det er underligt, vemodigt og også lidt uhyggeligt at gå og gøre klar til netauktion over et hjem, hvor beboeren pludselig er død, siger Finn Campen fra Campen Auktioner.

Randers/Mellerup: Det er første gang, at direktør Finn Campen fra Campen Auktioner ser så stort et dødsbo med så mange effekter fra en samler, som den der afsluttes søndag 9. december. Det er dødsboet fra Niels Iver Blichfeldt Jørgensen, der kaldtes Siver, som døde mandag 15. oktober, i en alder af 64 år.

Det skete pludseligt, så der er ikke ryddet op i tingene.

- Jeg har aldrig hørt et menneske blive omtalt i så positive vendinger som ham. Han har været afholdt af alle, og han havde også selv et stort hjerte for alle og også for kirken. Han var utrolig hjælpsom, siger Finn Campen.

Campen fortæller, at Siver var en samler og at hans forældre var samlere. Og derfor er det omkring 300 kvadratmeter store beboelseshus fyldt op med kasser, møbler og indbo, så der kun er små gange, man kan gå rundt i i huset i alle rummene. Fra loftrum til kontor til storstuer.

- Ikke mange har været inde hos ham, da han var i live. Han var en ener, en særling på den gode måde, tror jeg.

Annonce
Finn Campen fra Campen Auktioner skønner, at der er effekter fra maskinpark og indbo for cirka to millioner kroner i dødsboet. Netauktionen slutter søndag 9. december. Foto: Campen Auktioner

Staten arver det hele

Auktionsfolkene er slet ikke færdig med at vurdere tingene i hjemmet.

Maskinparken er velholdt, og der er mange gode sager imellem, lyder det fra Campen. Blandt andet traktorer af mærkerne Ford, Volvo, David Brown, harver, ballespyd, Nissan Primera, Citroën Xsara og meget andet.

Det er nødvendigt at dele dødsboet op i tre netauktioner, hvor den første altså er maskinparken. De to kommende er indbo, småmaskiner og værktøj.

- Det er også en ting, i den her sag, som vi tit oplever i firmaet. Nemlig, at der ikke er skrevet testamente. Og her havde Siver ingen arvinger. Så alt går til staten, til dig og mig og os allesammen. Men måske havde han lyst til, at det skulle tilfalde andre, men han fik bare ikke ordnet det ved en advokat, siger Finn Campen.

Han skyder på, at der er indbo og maskiner for i hvert fald to millioner kroner. Oven i er der så selve gården og jorden, som også tilfalder staten.

Der har været et stort arbejde i gang for at tyverisikre ejendommen, der er tyverialarmer på og der er hyret et vagtselskab til at passe på tingene, oplyser Finn Campen.

- Det har været underligt, meget underligt, vemodigt og også lidt uhyggeligt på den her måde at få indsigt i hans liv, siger Finn Campen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce