Annonce
Debat

Et anstændigt børneliv

Annonce

Læserbrev: Randers fik sidste år en forældreorganisation.

Vi kæmper for et anstændigt børneliv for vores børn i Randers Kommune.

Gennem mange år har besparelser gjort, at barren for kvalitet og omsorg i omgangen med vores børn er sænket markant. Det er sket løbende, og vi har som forældre lukket øjnene og fulgt med. Måske bange for at få prædikatet curling-forælder stemplet i panden, hvis vi protesterede for meget.

Omsorg er vigtig for vores børns selvfølelse. Omsorg sender dem ud i verden med visheden om, at det er et trygt sted at være.

Omsorg er ikke mulig at give i tilstrækkeligt omfang, når man står to voksne med 20 børn gennem en hel dag, og det kun er den ene, der har en uddannelse. Det er den virkelighed, vi byder vores børn over halvdelen af deres vågne timer.

For børn med særlige behov er de rette rammer og førnævnte omsorg essentielt, for at de bliver selvhjulpne og livsduelige mennesker. Har vi ikke pligt til at hjælpe dem med at opnå deres potentiale? Har vi råd til at lade være?


Omsorg sender dem ud i verden med visheden om, at det er et trygt sted at være.


Udligningsreformen har givet Randers en gylden mulighed for at vende den udvikling. 83 millioner om året giver chancen for at bryde en nedadgående spiral og give pasningen af børnene et løft. Alligevel valgte et snævert flertal med ét mandat at vedtage et budget, der for nogles vedkommende er status quo og for andre bliver endnu et år, hvor der skal prioriteres ressourcer og spares.

Daginstitutionerne får med en hånd tilført 2,8 millioner, mens den anden hånd sparer samme beløb i manglende prisfremskrivning og rammebesparelser. Derudover er der fjernet ekstra tilskud til Jennumparken og Hørhaven på 3,2 millioner. Det kommunale tilskud til frokostordning på 4 millioner er fjernet. Som forælder er det svært at juble. Især når man ved, at et alternativt forslag, der ville tilføre 10 millioner til normeringer, med opbakning fra både røde og blå mandater var ét mandat fra at blive vedtaget.

På næste byrådsmøde bliver forslaget om at tilføre flere penge til normeringer stillet igen. Vi er mange forældre, der krydser fingre for, at bare ét byrådsmedlem anerkender behovet for bedre normeringer i vores daginstitutioner. Minimumsnormeringer fra Christiansborg er først fra 2025 og er langt fra den version, som 100.000 forældre over hele landet gik på gaden for at demonstrere for.

Vi har brug for jer, Randers Byråd. For at I hæver barren og viser familier, der bor her, og familier, der overvejer at flytte til Randers, at det er byen, der prioriterer børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce