Annonce
Navne

Et blandet bogprogram for 2021

Lars Ulrik Thomsen har planlagt seks bogudgivelser i 2021. Privatfoto
Lars Ulrik Thomsen lægger ud med en satirisk bog om Anholt.
Annonce

Forfatteren Lars Ulrik Thomsen med bopæl i Esbjerg, men med opvækst i Randers, er klar med sit program for bogudgivelser i 2021.

Normalt forbindes Lars Ulrik Thomsen jo med politiske og samfundsmæssige produktioner, gerne med hans kommunistiske overbevisning som udgangspunkt. Men i det nye år er det som satiriker, man vil kunne opleve ham, nemlig i bogen "Kampen om Anholt - en samfundssatire".

Her fortæller Lars Ulrik Thomsen selv om, hvad bogen kommer til at handle om:

"Leif den Lykkelige - en kendt dansk politiker - beslutter sig for at tage en odyssé fra Kalundborg til Aars i Nordjylland for at besøge sin elskede, Torun den Hårfagre. Det bliver en rejse, som byder på et væld af udfordringer, men som bliver gennemført takket være dygtige og fuldbefarne sømænd fra Letland og Leif den Lykkeliges strålende lederskab."

Videre fortæller Lars Ulrik Thomsen om, hvordan rejseselskabet støder ind i en NATO-øvelse ved Anholt. Deltagerne bliver forvekslet med russiske spioner og taget til fange, men senere befriet ved list, så rejsen mod Torun den Hårfagre kan fortsætte.

Forfatteren sender, gør han selv opmærksom på, en venlig tanke til Homer og Holberg, som med deres værker "Odysséen" og "Peder Paars" danner forlæg for "Kampen om Anholt".

Og så tilføjer Lars Ulrik Thomsen med en vis portion ironi:

"Enhver lighed med nulevende eller afdøde personer skyldes et rent lykketræf og er derfor ganske utilsigtet!".

Annonce

Det øvrige program

"Kampen om Anholt" forventes udgivet den 1. marts, og derefter følger med korte mellemrum yderligere - foreløbig - fem andre udgivelser.

Den 1. maj udkommer "Unidad Popular - folkeenhedens kultur", der skildrer Chile og Salvador Allendes regering i årene 1970-73.

Allendes regering gjorde ifølge Lars Ulrik Thomsen en stor indsats for at fremme den folkelige kultur på et fremragende niveau.

En udgave nummer 2 af "Krise og klassekamp" er næste udgivelse. Bogen kom første gang i 2019 og behandlede finanskrisen i 2008. Anden udgave tager udgangspunkt i pandemien, altså den aktuelle corona-situation fra marts 2020 og fremad.

"Idéernes brydning i det 20. århundrede" forventes udgivet 1. juli og bliver en sammenfatning af dette århundredes idéhistorie.

Annonce

Oversættelse

Den følgende udgivelse er en oversættelse af den forrige bog. Den får en engelsk titel, nemlig "The Wrestling of the Ideas in the 20. Century".

Illustrationen her er hentet fra bogen om Anholt.

Endelig rundes af med bogen "Homer - gudernes yndling".

Lars Ulrik Thomsen har i tidligere udgivelser omtalt digteren Otto Gelsteds interesse for Homer og hans oversættelse til dansk af "Illiaden" og "Odysséen"-

Det er tidligere set, at Lars Ulrik Thomsen skriver endnu flere bøger end oprindeligt bebudet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Randers FC

Efter fire års AGF-samarbejde: Favrskov-klub vender tilbage til Randers FC's klubfællesskab

Annonce