Annonce
Læserbrev

Et budget, der peger fremad

Læserbrev: For Venstre er det åbenbart et problem, at SF, DF, Radikale, Konservative og Socialdemokratiet vælger velfærd og tryghed og i den forbindelse hæver skatten med 0,2 procent - cirka 40 kroner pr. måned for en lønmodtager.

Budgettet giver tryghed og prioriterer udvikling og den velfærd, jeg støtter.

Enig i, at Randers er udfordret: Flere skal i arbejde, og vi skal gerne have en højere løn. Flere skal også gerne vælge at bosætte sig i vores kommune.

Flere borgere får vi i kommunen, når der er tryghed og vished om, at vores børn får den bedst mulige start på livet. At vores vuggestuer og børnehaver får tilstrækkeligt med ressourcer til at kunne udvikle og stimulere vores børn.

Tryghed er således også, at vores unge kan påbegynde og afslutte en uddannelse.

Det gør også kommunen attraktiv, at hvis du mister dit arbejde, så kan du være sikker på, at jobcenteret i samarbejde med din faglige organisation tilbyder dig den nødvendige opkvalificering, så du igen kan vende tilbage til et godt job. Godt for den enkelte og godt for de virksomheder, der først og fremmest efterspørger kvalificeret arbejdskraft.

I en god kommune er du også sikret, hvis du bliver ramt af en ulykke, syg eller slidt. Så skal din fremtid hurtigt afklares, så du ved, hvad fremtiden byder på. Måske skal du omskoles. Måske er et fleksjob også en mulighed. Er det tydeligt, at du ikke kan klare et job, skal du selvfølgelig have din pension.

I Randers fortjener alle også et trygt og godt ældreliv. Det giver tryghed, når vi ved, at vores ældre får den hjælp, som de har behov for.

Smeden? Ja, alle borgere i Randers Kommune skal have tryghed. Vi skal vide, at ingen overlades til sig selv. At der tages hånd om vores unge og ældre.

Tryghed er også, at vi passer på vores natur, og at vores børn og børnebørn også kan drikke postevand, uden at der er giftstoffer i vandet.

Jeg er sikker på, at prioriteringerne, som partierne bag budgetforliget har valgt, gør Randers mere attraktiv.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce