Annonce
Debat

Et friluftsbad i Assens

Læserbrev: Assens er Mariagerfjord Kommunes femtestørste by. Vi har en velfungerende skole, en nybygget daginstitution, et fantastisk foreningsliv og en god dagligvarebutik – for ikke at glemme, at det alt sammen omkranses af smuk natur samt kort afstand til fjorden. Assens rummer mange børnefamilier, men også byens plejehjem har flere beboere. På den måde er Assens en homogen størrelse, hvor der er plads til alle.

Assens ligger tæt på både Mariager, Hadsund, Hobro og Randers, og det er en oplagt placering til kommunens første friluftsbad. For efterhånden mange år siden havde Assens faktisk et friluftsbad på Vintersvej lige over for Saltfabrikken – det var før min tid, så jeg kan desværre ikke beskrive dette yderligere. Men jeg har hørt flere lokale i Assens tale varmt om gode minder og oplevelser fra netop dét sted.

Jeg synes, det er en oplagt ide at få et friluftsbad tilbage til Assens. Det vil være til gavn og glæde for byens borgere, også fra de omkringliggende byer samt de turister, som i forvejen besøger Mariagerfjord.

Annonce

I Klejtrup, som ligger i Viborg Kommune, lykkedes byen med at samle 5,5 millioner kroner sammen til deres friluftsbad, fordi ildsjæle, fondsmidler, sponsorater, lokale med videre sammen med kommunen ønskede dette aktiv for deres egn. Jeg ønsker det samme for Assens. Et friluftsbad er samskabende på tværs af generationer, og selvom det nok vil benyttes mest i sommerhalvåret, så er vinterbadning også en mulighed.

I Mariager ligger Sødisbakke – et specialpædagogisk bo- og aktivitetstilbud, som danner hjem og ramme for mange voksne med betydelig og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Det vil være nærliggende at medtænke handicapvenlige løsninger, så også de kan anvende friluftsbadet til glæde for mange af deres beboere.

Et friluftsbad er samskabende på tværs af generationer, og selvom det nok vil benyttes mest i sommerhalvåret, så er vinterbadning også en mulighed.

Assens har en aktiv borgerforening og skønne frivillige ildsjæle – og nu har de også en lokal byrådskandidat i mig, som har visioner og ønsker for byens udvikling. Så hvis en by kan lykkes med at ’lave en Klejtrup’, så er det Assens – til gavn for hele Mariagerfjord.

Annonce
Analyse For abonnenter

Troværdigheden på spil: Derfor er Kjærsgaard nødt til gå fra K nu og sige farvel til politisk indflydelse

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konservative i stormvejr: Derfor smækker Christina Kjærsgaard med døren - og derfor bliver Bo Ratz hos partiet

Sport For abonnenter

Utallige jobtitler, adrenalinsus og rødglødende telefoner: Mike Nielsen har aldrig et roligt øjeblik i verdens bedste job

Randers

Julepresset mor i Assentoft fik randrusianerne til lommerne: Når mange donerer, føler man sig mindre alene

Randers

Ny café på central plads i Randers åbner snart: Her bliver søndagsåbent og nye varianter af både kaffe og sandwich

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Randers

Butikstyve forsøgte at stikke af fra politiet: Stjal varer i flere butikker

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Annonce