Annonce
Navne

Et givtigt år for Zonen Randers

Her ses garageholdet. Fra venstre garageformand Lars Vistoft. Derefter Ib Chr. Ibsen, Mogens Andersen, Villy Andersen, Tom Larsen og Ole Berg Sørensen. Preben Hjort Mogensen og Peder Bondgaard kunne ikke være med ved fotograferingen. Privatfoto
Men 2020 blev også præget af corona-restriktionerne.
Annonce

Det snart forgangne 2020 blev et besværligt år for folkene bag Zonen Randers, men også et år, hvor pænt store donationer fra flere sider betød, at ikke mindst arbejdet med at få kranvognen fra 1960, en Ford Køln, gjort klar til igen at måtte køre på landevejen ser ud til at bære frugt. Formanden for Zonen Randers, Tom Larsen, kunne ikke aflægge beretning på en traditionel generalforsamling, for den var aflyst. I stedet blev beretningen sendt digitalt ud til medlemmerne.

Arbejdet med den nu 60 år gamle kranvogn forløb heller ikke efter planerne, hvad vi vender tilbage til. Men til gengæld fik Zonen Randers en stor donation, 100.000 kroner, fra Ellehammer Fonden.

- Det er ikke penge til fest, farver og småkager, som Tom Larsen siger.

Pengene frigøres løbende i takt med, at udgifterne til at gøre kranvognen køreklar dukker op. Og i øvrigt er det helt for egen regning, at de otte på garageholdet nyder en kop kaffe med et rundstykke til. Ellehammer Fonden er stiftet af fabrikant F.H. Ellehammer til minde om hans far, opfinderen og flyvepioneren J.C.H. Ellehammer. Fonden yder donationer til tekniske museer, flymuseer, udvikling af teknisk viden og velgørende og almennyttige formål. Den udbetaler normalt en million kroner om året.

Annonce

Flere donationer

Men der har været flere donationer. Således fra Nordea Fonden, der har givet 20.000 kroner. Transportgruppen under 3F i Randers har givet en donation på 5000 kroner, og fra Kulturelt Samvirke er kommet 2000 kroner.

Udgifterne ved at gøre kranvognen fra 1960 køreklar løber efter det seneste overslag op i et beløb mellem 80.000 og 90.000 kroner, hvilket ville være en umulig opgave for Zonen Randers at løfte selv. Det har således vist sig, at de bremser, kranvognen angiveligt havde fået repareret i Odense, inden den blev kørt til Randers, mildt sagt var i miserabel stand og blev kasseret af den lokale bilsynsmand.

De otte mænd på det nævnte garagehold mødes hver 14. dag til arbejdet, der foregår i lokaler på Langvang. Et andet køretøj, som Zonen Randers har fået rådighed over, er en Mercedes 322 fra 1962. Den står lige nu i en garage i Tebbestrup og ventes inden længe synet.

- Ford Køln vil være helt færdig i 2021/22, men så vil begge kranvogne også fremstå som diamanter, lover Tom Larsen.

Blandt årets skuffelser for Zonen Randers var, at et træf på landsplan, som skulle have været afviklet netop i Randers i juni, måtte aflyses på grund af corona-restriktionerne.

At der udføres et stort frivilligt arbejde af folkene på garageholdet kan illustreres ved, at Tom Larsen anslår, at der indtil nu er brugt de første 3000 tomer, og at der nok forestår endnu et par tusind arbejdstimer. Medlemmerne af Zonen Randers kan følge med i de forskellige aktiviteter gennem det digitale blad Garage-nyt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Randers FC For abonnenter

Minut for minut: Ungt Randers FC-hold spillede uafgjort i Kolding

Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce