Annonce
Debat

Et godt budget for Region Midtjylland

Læserbrev: Den 7. september indgik et samlet regionsråd i Midtjylland en budgetaftale for 2022. Det er en god aftale, der har prioriteterne i orden, og som giver et løft af forskellige områder i vores sundhedsvæsen i regionen.

Først og fremmest er der afsat omkring 92 millioner kroner til hospitalerne og psykiatrien i Region Midtjylland. De ekstra midler, der bliver tilført, kan hospitalerne frit disponere over, hvor de føler behovet er størst. Efter en lang periode med covid-19 har personalet på hospitalerne og i psykiatrien oplevet et stort arbejdspres. Derfor håber vi, at de ekstra midler kan afhjælpe det ekstra pres, der har været. Derudover afsætter vi også fem millioner kroner til en psykiatripulje, der skal benyttes til at arbejde for mere lighed i sundhed i vores psykiatri. Samtidig giver vi en fair, økonomisk håndsrækning til Regionshospitalet Gødstrup, som har oplevet økonomiske udfordringer.

For det andet styrker vi fødeområdet med fire millioner kroner. Der bliver født flere og flere børn i Region Midtjylland, og derfor er det helt naturligt, at fødselsområdet får et løft til for eksempel flere jordemoderkonsultationer eller fødselsforberedelse. Hospitalerne kan selv vurdere, hvad de føler giver den største værdi for borgerne.

Annonce

For det tredje har det været en vigtig prioritet at fremtidssikre vores sundhedsvæsen. Vi skal hele tiden holde øje med ny teknologi og nye behandlingsformer, som fremover kan sikre, at vi har tidssvarende behandlingstilbud til borgerne i Region Midtjylland. Der vil særligt være et fokus på øget digital understøttelse, som skal bidrage til høj kvalitet i behandlingen. Til dette har vi afsat 10 millioner kroner.

Hospitalerne kan selv vurdere, hvad de føler giver den største værdi for borgerne.

Budgetaftalen har også et markant grønt aftryk. For eksempel afsætter vi fire millioner kroner til at afhjælpe klimaforandringer i regionen. Vi løfter den kollektive trafik med 9,2 millioner kroner med henblik på at understøtte den grønne udvikling med forsøg af el-busser.

Jeg er stolt af den nye budgetaftale for Region Midtjylland. Det er en aftale, der løfter vores sundhedsvæsen på markante områder både i somatikken og psykiatrien. Det er en grøn aftale, der vil gøre regionen mere bæredygtig. Og det er en aftale, der sikrer, at vi fortsat har høj kvalitet i vores behandlingstilbud.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers FC For abonnenter

Live: Randers FC giver debut til keeper og starter Ankersen på højre back

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

2000 kunder i Randers uden internet: Teknikere leder stadig efter kabelfejlen

Navne For abonnenter

Når pungen og maven er tom, går man i foodbank i Sct. Clemens Kirke - her kommer alle typer af mennesker efter mad

Østjylland

Grenaa på listen: Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Sport

Bitsch har truffet atypisk beslutning i Randers HK: - Ingen tvivl om, at det er til alles bedste

Randers For abonnenter

Drømmer du om en dukkert i det fri? Stor badesø i Randers kan blive en realitet om få år

Debat

Flere parkeringspladser – nu!

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Lokal Storegade-kendis lejer endnu en adresse i gaden: Nyt diskotek åbner om få dage - med fri drinksbar

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Annonce