Annonce
Navne

Et godt gæt på tegners identitet

Her er tegningen af sognepræst Ole Hans Pedersen. Indsendt foto
Der kan være tale om en konstruktør ved navn Jens Anton Sørensen.
Annonce

For nogle uger siden bragte vi her i avisen en efterlysning af, hvem der kunne have tegnet daværende sognepræst i Gimming-Lem Ole Hans Pedersen og sendt tegningen til præsten som en julehilsen.

Årstallet kunne ikke præcis angives af Anne Merete Nielsen, Odense, der er barnebarn af præsten. Men hun vidste, at Fyensgade 2, Randers, der blev opgivet som tegnerens adresse, er bygget efter 1920.

Vi har fået hjælp af arkivassistent John Jensen, Randers Stadsarkiv, der kan oplyse følgende:

Den 5. november 1924 flyttede konstruktør Jens Anton Sørensen til Fyensgade 2, hvor han boede til sin død den 23. april 1967. Han blev født i Romalt den 14. november 1883 og giftede sig i 1908 med Johanne Hvass fra Paderup. I 1911 fik de sønnen Erik Bendix.

John Jensen anfører, at på billedets bagside og derfor nævnt i artiklen er tegnernes forbogstav anført som "P", hvilket jo ikke harmonerer med Jens Anton. Alligevel kan der være tale om samme person, for som John Jensen noterer, er en konstruktør vel også en tegner.

Redaktionen har givet John Jensens informationer videre til Anne Merete Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

Annonce