Annonce
Debat

Et godt skoleliv for alle børn kræver et godt arbejdsmiljø i skolen

Læserbrev: ”Ordentlige arbejdsvilkår kommer ikke af sig selv” – den overskrift fangede mit øje, som læste videre. ”Det er forrykt, at sådanne arbejdsvilkår eksisterer i Danmark, og vi er nødt til at sige fra for at sikre, at det ikke breder sig”.

Ovenstående er fra et læserbrev, som handler om arbejdsmiljøet hos nemlig.com.

Gennem årtier har vi værnet om de fagretlige rettigheder og vores forfædre og formødres kampe for det velfærdssamfund, gode arbejdsmiljøer og rettigheder, vi har i dag.

Annonce

De selvfølgeligheder gælder ikke på vores børns arbejdsplads.

Hvem råber op, når undervisningsmiljøet halter, når indeklimaet er dårligt, der er for meget larm, for varmt/koldt, når der skældes ud, bliver mobbet, når børn ikke kommer i skole, står uden for fællesskabet og ikke får en afgangsprøve?

Vi voksne har ret til at lade os repræsentere af en arbejdsmiljørepræsentant og en tillidsrepræsentant - vi er beskyttet af arbejdsmiljøloven og dens sanktioner.

Anderledes ser det ud på børnenes arbejdsplads – skolen. Her gælder undervisningsmiljøloven. Den giver eleverne ret til at lade sig repræsentere af en undervisningsmiljørepræsentant, men sanktionsmuligheder er der ikke.

Hvert år fortæller børnene os voksne, hvordan det er at gå i skole, og hvordan vi kan gøre skolen til et federe sted at være barn og ung i. Det sker gennem den årlige trivselsmåling, som kan sidestilles med de voksnes arbejdspladsvurdering.

Men her flere år efter er trivslen i skolen næsten uændret.


Alle børn fortjener at få det bedste ud af deres skoleliv.


Da jeg for knap fire år siden trådte ind på den politiske arena, var det med et ønske om at fremme børnenes stemmer og rettigheder.

Jeg er drevet af et ønske om at bringe skolen et sted hen, hvor den bliver et fantastisk sted for alle børn.

Jeg tror på, at børnene er de bedste til at give svarene på spørgsmålene om, hvordan vi skaber en god skole, og jeg tror på, at vi i dialog med både børnene, forældrene og skolen skaber de bedste muligheder for alle vores børn.

I dag er det for nemt at ”glemme” børnenes behov og ikke lytte til det, de siger. Derfor er ambitionen, at undervisningsmiljørepræsentanter bliver lige så naturligt på skolerne, som arbejdsmiljørepræsentanter er på vi voksnes arbejdsplads.

Alle børn fortjener at få det bedste ud af deres skoleliv, og alle børn bærer morgendagens verden i deres hænder.

Ordentlige arbejdsvilkår kommer ikke af sig selv. Jeg er trukket i arbejdstøjet – vil du med?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Landdistrikter står højt på politikernes dagsorden: Alle vil gøre noget for at fastholde den gode udvikling

Annonce