Annonce
Østjylland

Et halmstrå i 11. time? DF forlanger endnu et forsøg på at finde økonomisk kattelem til nødstedt dyreinternat

Dyreinternatet Voice of Pets i Tingskoven er kommet i en økonomisk kattepine. Efter at have brugt store summer på at modernisere internatet er foreningen blevet udfordret af corona, der blandt andet har betydet en nedgang i indtægterne fra hundepensionen, fordi ingen har rejst på ferie. Foto: Jens Thaysen
Hvis der på nogen måde er en vej, så find den. Sådan lyder beskeden fra Dansk Folkeparti og løsgænger Dorthe Borgkvist, der vil have kommunen til at være mere kreativ i forsøget på at redde det lukningstruede Voice of Pets.

AARHUS: Vi ville så utrolig gerne hjælpe, men loven levner simpelthen ikke plads til, at kommunen kan støtte dyreinternatet Voice of Pets.

Sådan omtrent lød det fra det ene parti efter det andet, da byrådet onsdag skulle tage stilling til et forslag om at yde kommunel støtte til dyreinternatet Voice of Pets i Tranbjerg, der er lukningstruet, blandt andet på grund af faldende indtægter som følge af corona.

- Hos Socialdemokraterne medgiver vi, at det er en meget svær situation, stedet står i, og vi anerkender den flotte indsats, der ydes over for både hunde, katte og kaniner. Det ændrer desværre ikke på, at vi inden for kommunalfuldmagtens rammer ikke må yde støtte til dyreværnsforeninger, lød det beklagende fra byrådsmedlem Anette Poulsen (S).

Annonce

Nægtede at godtage nej

Juristerne i Aarhus Kommune har allerede vurderet sagen over to omgange, men da det blev Dansk Folkepartis tur til at kommentere på sagen, nægtede Knud N. Mathiesen at tage et nej for et nej.

- Vi kunne godt ønske os lidt mere kreativitet fra forvaltningen i forhold til at finde en løsning. Det er fint, at vi nu har fået det juridiske på plads, men så travlt som byrådet har haft med hjælpepakker til alle mulige områder i corona-epidemiens navn, så er det da fantastisk, at man ikke kan finde en kattelem til at støtte det dyrehjem.

Knud N. Mathiesen, Dansk Folkeparti. Foto: Søren Willumsen

- Det vil være katastrofalt, hvis de bliver nødt til at lukke ned. Det kan vi som byråd ikke forsvare. Derfor vil jeg gerne anbefale, at vi sender sagen tilbage til endnu en behandling sammen med en opfordring til en mere konstruktiv tilgang, lød det fra Knud N. Mathiesen.

Annonce

Hvor er velfærden?

Det er Dorthe Borgkvist (løsg.), der har stillet forslaget om at støtte Voice of Pets, og hun takkede Dansk Folkeparti varmt for opbakningen.


Vi skal støtte en genstart af turisme, detailhandel og oplevelsesindustrien i Aarhus med seks millioner kroner. Jamen, hvor er velfærden henne i det?

Dorthe Borgkvist (løsg.), byrådsmedlem


- Punkt 22 på byrådets dagsorden i dag handler om, at vi skal støtte en genstart af turisme, detailhandel og oplevelsesindustrien i Aarhus med seks millioner kroner.

- Samtidig har vi en institution, der uddanner servicehunde til handicappede og tager sig af hjemløse katte, der mistrives. Dem kan vi ikke hjælpe. Jamen, hvor er velfærden henne i det? Der være noget, vi kan gøre. Et lån for eksempel. Ellers har de penge til september, og så er det slut, understregede Dorthe Borgkvist.

Dorthe Borgkvist er løsgænger i Aarhus Byråd og forsøger ihærdigt at få sine byrådskolleger med på at redde Voice of Pets. Pressefoto

Dermed er sagen nu sendt til Økonomiudvalget, hvor den vil få endnu en tur i den juridiske vridemaskine.

Her vil det vise sig, om kommunen kan finde et smuthul, som tillader den at støtte dyreinternatet uden at komme på kant med lovgivningen.

Annonce

Formand griber chancen

Hvis et sådant smuthul findes, så lader der til at være bred politisk opbakning til en redningsplan for Voice of Pets, der ellers kun har penge nok i kassen til at holde sig flydende indtil august eller september i år.

Bestyrelsesformand for Voice of Pets, Kalle Fisker, håber, at det i 11. time kan lykkes at overbevise byrådet om at støtte dyreinternatet. Foto: Jens Thaysen

Formanden for bestyrelsen bag foreningen hedder Kalle Fisker, og han er parat til at gribe chancen for overlevelse, også selv om den måske kun er et halmstrå.

- Jeg er da rigtig glad for, at sagen ikke er død, og at den nu skal en tur i Økonomiudvalget. Jeg håber, at jeg kan få foretræde og fremlægge vores situation, og så må vi jo håbe på det bedste, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce