Annonce
Østjylland

Et liv med farver og pensler indtager Galleri Babette

Magda Høgh maler med en dyb intensitet udsprunget af en livslang kærlighed til farven og lyset. Pressebillede.

Lørdag 23. november kl. 13 er der fernisering på en jubilæumsudstilling med maleren Magda Høgh på Galleri Babette i Knebelbro på Mols.

Udstilling markerer et langt arbejdsliv i kunstens verden - helt præcist 50 år.

Annonce

I årene 1963-65 deltog Magda Høgh i malerstudier hos kunstnerne Svend Elkjær, Ruth Falk og Viktor Glysing Jensen. Magda Høghs tidlige lærreder afslører klassiske opstillinger, der var inspireret af disse undervisere, og i særlig grad af maleren Svend Elkær. Senere fulgte andre forbillede og teknikken blev mere raffineret.

Magda Høghs første abstrakte billeder blev malet i olie. Respekten for det klassiske håndværk stod intakt, men der manglede noget.

Omkring 1987 blev akrylfarverne mere tilgængelige. Magda Høgh prøvede dem af - først på papir og siden på lærred. Hun kunne lide deres intensitet, hastigheden og det at kunne arbejde med dem i transparente lag, taktile strøg og synlige brud. Og dermed havde hun havde fundet sit medie.

Kunstneren er bosiddende i Nationalparken Mols, og det er derfor indlysende, at naturen er inspirationskilden.

Magda Høgh har siden sin debut været vidt omkring og udover de mange udstillinger i danske gallerier og kunstmesser, har hun udstillet sine billeder i USA, Italien, Tyskland, Østrig og Sverige.

Udstillingsperioden for jubilæumsudstillen er 23. november til 18. december.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer: Kaptajnen var suveræn for Randers FC

Randers FC

Se højdepunkterne her: Randers og OB holder snor i top-6 efter uafgjort

Annonce