Annonce
Sport

Et monster til forskel i belgisk bryggeri-by

Romelu Lukaku var for stor en mundfuld for det danske forsvar. Her passerer han Kasper Schmeichel ved hans første mål.. Foto: REUTERS/Francois Lenoir
Belgien og Romelu Lukaku trods alt for stor en mundfuld til tapre danskerne, der tabte 4-2.

Fodbold: Landstræner Kasper Hjulmand var meget klar i mælet, da han vurderede mulighederne og det taktiske spil i minutterne op til kampen i bryggeriet Stellas Artois' by Leuven lidt væk fra Bruxelles, hvor COVID-19 har fået et overvældende tag i befolkningen.

- Vi skal holde kampen i live i så lang tid som muligt, for belgierne har en vane med at komme hurtigt foran, sagde Kasper Hjulmand.

Således belært kom danskerne bagud allerede efter fire minutter.

Annonce

Tre mand flokkedes omkring angrebs-uhyret Romelu Lukaku dybt inde i feltet, men han kunne ikke helt afvises. Pierre Emile Højberg fik den ikke clearet i to tempi og så svingede Youri Tielemans venstreskøjten, så bolden peb fladt ind ved Leicester-holdkammeratens Kasper Schmeichels venstre stolpe til 1-0.

Selv om Lukaku ofte var mand for at vriste opdækkerne Simon Kjær og Andreas Christensen af sig som fluer på en bisonryg, så tog de danske stoppere kampen op også, når den store belgier trak ned i banen for at afhjælpe Danmarks høje pres.

Og Danmark kom sig over chokket og pludselig fik Christian Eriksen vendt sig centralt efter en skærende pasning, og så var belgierne ud af organisationen, fordi Nacer Chadli var for langt fremme som venstre wingback. Med en skærende pasning fra Eriksens fod gennem benen på Thomas Delaney kom Martin Braithwaite til en åben afslutning, som blev rettet opad i luften og så var Jonas Wind på pletten med et kontrolleret hovedstød til 1-1.

Sådan lurer en ægte spids og Wind var mand for at gå dybt ned i banen og hjælpe til og det klædte den danske offensiv. Den der målnæse må Kasper Dolberg godt snuse sig tættere på, når han vender tilbage til truppen.

Martin Braithwaite var desværre uskarp og misbrugte en helt åben chance mod Courtois efter en skidt første berøring, der af og til er hans udfordring. Lidt ærgerlig for pladsen varnetop i hans side.

Mæhle udfordret

Belgierne forsøgte at forcere tempoet og en spiller som Joakim Mæhle var udfordret i sine positioneringer og afleveringer. Det betød, at Yussuf Poulsen stort set måtte dække hele sidelinjen i venstre side med hidsige løb både fremad og i bund.

Danskerne gik til pausen med en overbevisning om, at verdensranglistens nummer et kunne rystes. De første ti minutter efter virkede belgierne frustrerede over danskernes høje pres og belgierne er faktisk også gerne mænd for nogle halv-svinske tacklinger.

Desværre var Danmark så ikke vågen ved et belgisk frispark ti meter foran eget felt, og så viste belgierne deres klasse. Yoiri Tielemans tog frisparket hurtigt lige for næsen af Simon Kjær til Kevin de Bryune, der fandt Lukaku på indersiden af Jakob Mæhle, der var ude af stand til at bestige så stort en bjergtinde. Schmeichel fik handsken på, men på selve målstregen kunne Andreas Christensen blot sparke kuglen op i nettaget til belgisk føring.

Så begyndte det at knibe for alvor med koncentrationen og Simon Kjær kom også på bagkant, da Thorgan Hazard svang en bold ind mod den forreste stolpe, hvor Lukaku stod som en af pylonerne til Storebæltsbroen og headede bolden ind for næsen af Kjær, der var magtesløs.

Så var den ged vel egentlig barberet og danskerne var ikke i stand til at bryde de klogt spillende belgiere op igen.

Men så lavede Thibaut Courtois et målmandsdrop lige til YouTube-kanalen, da han lod en tilbagelægning fra Chadli smuttede under foden.

Danskerne havde kun en lille tro i et minuts penge, inden de igen sejlede i venstre side og de Bryune fik bolden serveret til endelig eksekvering til 4-2.

Meget godt kunne siges om den danske præstation, men der var et niveau op til belgierne og især til Romelu Lukaku og Kevin de Bruyne.

Belgien får de minimum 36 millioner ind i kassen sammen med Italien, Frankrig og Spanien, der gives til Final Four-stævnet i Nations League til oktober næste år.

Men i snart fire år har Danmark ikke tabt en A-landskamp i ordinær tid. Bortset fra de to gange mod Belgien, der rangeres som det allerypperste landshold i verden.

Det kan også noget.

Kampen Kort

Nations League, gruppe A2, Belgien-Danmark 4-2 (1-1)

Mål: 1-0 Youri Tielemans (4) sparker fladt ind fra 18 meter efter kikset dansk clearing, 1-1 Jonas Wind (18) stiger til vejrs og header afrettet afslutning fra Martin Braithwaite i mål, 2-1 Romelu Lukaku (57) scorer helt fri via Schmeichel, 3-1 Romelu Lukaku (69) kommer foran Simon Kjær og pander Thorgan Hazards indlæg i mål, 3-2 Nacer Chadli selvmål (86) da Thibaut Courtois lader bolden smutte under foden og i mål, 4-2 Kevin de Bruyne (87) lægger bolden op i hjørnet efter fejl i venstre side.

Advarsler: Dries Mertens, Belgien (50).

Belgien (3-4-3): Thibaut Courtois - Toby Alderweireld, Jason Denayer, Jan Vertonghen (90+1 Dedryck Boyata) - Thorgan Hazard (76. Thomas Folket), Youri  Tielemans, Leander Dendoncker, Nacer Chadli, - Dries Mertens, Kevin De Bryune, Romelu Lukaku.

Danmark: (4-3-3) Kasper Schmeichel - Daniel Wass, Simon Kjær, Andreas Christensen, Joakim Mæhle - Christian Eriksen, Pierre Emile-Højbjerg, Thomas Delaney (70. Mathias Jensen) - Yussuf Poulsen (76. Lucas Andersen), Jonas Wind (87. Pione Sisto), Martin Braithwaite.

Bedste spillere:   Belgien:  Romelu Lukaku  Danmark: Jonas Wind

Dommer: Slavko Vincic, Slovenien - karakter: 7.

Tilskuere: 50.

Næste kamp: Venskabskampe i foråret endnu ikke fastsat. Lørdag den 12. juni, 18.00 Danmark-Finland, EM-slutrunde i København.

Karakter: Kasper Schmeichel 7 - Daniel Wass 7, Simon Kjær 4,  Andreas Christensen 7, Joakim Mæhle 00  - Christian Eriksen 4, Pierre Emile-Højbjerg 4, Thomas Delaney 4 - Yussuf Poulsen 02, Jonas Wind 10, Martin Braithwaite 02.

Annonce
Randers For abonnenter

Populært at bygge i Randers: Se her hvor der lige nu er grunde til salg

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere studieboliger på vej: RandersBolig vil gerne bygge kollegium med 107 lejligheder

Sport For abonnenter

Ferieramt Kristrup-mandskab skal følge op på flot forår: - Målet er at blive blandt de fem øverste hold i puljen

Randers

19-årig buspassager befølt af mand med dårlig ånde: Fortsatte på trods af gentagne bønner

Randers

15 radikale er klar til kamp om pladserne i byrådet

Randers For abonnenter

Et prinsesseslot a la Pippi Langstrømpes vildeste drøm: Højriis er et lille eventyr i sig selv

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport For abonnenter

Nyt trænerteam og farvel til profiler: Purungt Randers Freja-hold forventer svingninger

Randers

Vacciner nærmer sig sidste stikkedato: Nu åbner man op for drop-in vaccination for at forhindre spild

Danmark

Minna kunne ikke blive præst på grund af sin seksualitet: - Det var mit højeste ønske, men det kunne ikke lade sig gøre

Randers For abonnenter

Bor i fredet hus fra 1643: - Det er en fredelig oase midt i et minefelt

Randers For abonnenter

Tomt hus brændte kraftigt få minutter efter person blev set på overvågning: - Det er skræmmende og uhyggeligt

Kultur

Familieforøgelse i Kattegatcentret: Charmerende sælunge kom til verden i ly af natten

Annonce