Annonce
Erhverv

Et plus for arbejdsgivere eller mere bøvl: Meningerne er delte om ny lov

Mens teamchef i Ledernes ansættelsesretlige afdeling Rikke Helles (tv) mener, at den nye lov kan være med til at sikre bedre vilkår for diversiteten på de danske arbejdspladser, mener analysechef og cheføkonom i SMV Danmark Martin Kyed (th) derimod, at loven vil begrænse virksomhedernes selvbestemmelsesret. Kollage: Lederne/SMV Danmark
Ren symbolpolitik eller et skridt på vejen mod mindre aldersdiskrimination. Meningerne er delte om folketingets nyligt vedtagne lov, der fra 1. juli i år forbyder arbejdsgivere at screene efter alder i jobsøgning.

Danmark: Mere bøvl og ingen reel betydning. Så kontant er udmeldingen fra Martin Kyed, cheføkonom og analysechef i SMV Danmark, når han skal sætte ord på, hvad Folketingets nyligt vedtagne lov, der fra 1. juli i år forbyder arbejdsgivere at screene efter alder i jobsøgning, kommer til at betyde for de omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder, som interesseorganisationen repræsenterer.

- I virkeligheden er det et ikke-problem, man forsøger at løse. Vi hører ikke om det her problem overhovedet. Tværtimod er det sådan, at hvis der er kvalificerede medarbejdere, så bliver de ansat, siger han.

Særligt i den nuværende situation, hvor efterspørgslen på arbejdskraft er stor, har han derfor svært ved at se, hvorfor virksomheder overhovedet skulle vælge ansøgere fra på baggrund af deres alder.

Annonce

- Vi gennemførte for ikke så lang tid siden en undersøgelse blandt virksomheder om, hvorvidt de var parate til at ansætte ukrainere. Og af dem, der manglede arbejdskraft, var to tredjedele parate til at tage ukrainere ind. Og det selvom det er folk, der i nogle tilfælde ikke engang kan engelsk. Det fortæller noget om, at arbejdsmarked virkelig er presset, siger Martin Kyed.

- Og man siger altså ikke nej til en på 55 eller 60 år for den sags skyld, hvis de kan hjælpe med at løse konkrete opgaver. Det er arbejdsmarkedet alt for presset til, at man kan tillade sig at være kræsen omkring, understreger han.

Mindre selvbestemmelse

For Martin Kyed at se, kommer lovændringen derfor ikke til at gøre den store forskel. Tværtimod ser han snarere begrænsninger end fordele ved indførslen for interesseorganisationens godt 18.000 medlemmer.

- Det tager jo selvbestemmelsesret fra dem, og det reagerer vi selvfølgelig på. For de enkelte virksomheder ved bedst selv, hvordan de optimerer deres forretning, og det skal staten ikke blande sig i, siger Martin Kyed.

Som organisation hylder vi diversitet og lighed, og det her er alt andet lige med til at sikre bedre vilkår for diversiteten.

Rikke Helles, advokat og teamchef i Ledernes ansættelsesretlige afdeling

- Det kan jo være, at virksomheden ønsker en større diversitet, og for eksempel ønsker at få flere ældre profiler ind for at øge diversiteten. Men den mulighed er de afskåret fra, hvis de ikke må spørge til alder. Så hele spørgsmålet om at få skabt den medarbejdersammensætning, som understøtter forretningen bedst muligt, bør de private arbejdspladser efter vores mening have fuld ret til selv at bestemme, understreger han.

Annonce

Et plus for arbejdsgivere

Hos Lederne, der er Danmarks største interesseorganisation og a-kasse for ledere, forventer man heller ikke, at lovændringen kommer til at få stor betydning for organisationens medlemmer, da det som reglerne er i dag i forvejen ikke er lovligt at forskelsbehandle ansøgere med udgangspunkt i alder.

- I princippet kan man sige, at man altid har skullet været varsom med at spørge til alder, da man ikke må tillægge det en særlig betydning, forklarer Rikke Helles, der er advokat og teamchef i Ledernes ansættelsesretlige afdeling.

- Så det bliver mere et teknisk spørgsmål om at ændre i nogle rekrutteringssystemer, så man ikke kan tillægge alder værdi i sorteringsprocessen, uddyber hun.

Af samme grund forventer hun ikke de store forandringens vinde blæse. For selvom arbejdsgiverne fra 1. juli ikke længere må indhente oplysninger om en jobansøgers alder i forbindelse med jobansøgning, er muligheden for at regne vedkommendes alder stadig til stede.

- Der er jo ikke noget forbud mod at sende et CV med. Og ud fra hvordan det er strikket sammen, kan man tit udlede, om det er en person på 22 år eller 54 år man har at gøre med, siger hun.

I modsætning til Martin Kyed anskuer hun dog tiltaget som et skridt i den rigtige retning.

- Som organisation hylder vi diversitet og lighed, og det her er alt andet lige med til at sikre bedre vilkår for diversiteten, mener Rikke Helles.

- For selvom vi, når vi møder folk, selvfølgelig godt kan se om, det er en mand eller kvinde, vi sidder overfor, ligesom at alderen også vil være nogenlunde gennemsigtig, kan vi med tiltaget fjerne synligheden i den første grovsortering. Og det tænker jeg sådan set er et plus, så vi ikke kommer til at vælge folk fra på grund af et alderskriterie, der viser sig uhensigtsmæssigt, understreger hun.

Annonce
For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce