Annonce
Randers

Et større sygehus er et sundhedstegn

Sygehuset på Skovlyvej i Randers strutter af sundhed, mens politikerne i det midtjyske regionsråd i disse år investerer 1,2 milliarder kroner i den suverænt største arbejdsplads i den kronjyske hovedstad.

I øjeblikket bygger sygehuset ny sterilcentral, mens ny blodprøvetagning og forhal er færdig allerede. I årene frem mod 2032 skal sygehuset renovere 24.000 af sine 82.000 indendørs kvadratmeter samt nyopføre 8000 kvadratmeter i fem etager ovenpå den nye akutmodtagelse.

Hvis vi har været bekymret for fremtiden for vores kronjyske og djurslandske sygehus placeret mellem supersygehuse i Aarhus, Viborg og Aalborg, kan vi sandsynligvis se lidt lysere på sagen nu.

Annonce

Snart vil byggekranerne igen knejse stolt på Skovlyvej og signalere sundhed og levedygtighed på en vigtig institution i vores lokalsamfund. Det skal vi huske at bemærke og glæde os over.

Naturligvis er det først og fremmest vigtigt, at vi kan blive behandlet og helbredt lokalt, og at vi ikke skal lade os indlægge i vores nabobyer, hver eneste gang det gør ondt. Dernæst er det vigtigt, at vi bevarer det store antal højt specialiserede arbejdspladser, der er på sygehuset i Randers.

Som arbejdsplads sætter sygehuset brød på bordet i kronjyske hjem i massevis, mens sygehusets ansatte sender millioner af skattekroner i kommunekassen. Sygehuset er en livsnerve i et lokalsamfund som vores, og sygehusets helbred har afgørende indvirkning på vores sundhed og stolthed.

Naturligvis skal vi ikke humpe videre med et sygehus med wc på gangene og mange senge på stuerne. Vi skal have et moderne sygehus i landets sjettestørste by, så vi kan byde vores syge og svage medborgere en ordentlig service, og så vi kan byde sygehusets ansatte ordentlige arbejdsforhold.

Det gælder om at holde på det dygtige personale og huske at involvere læger og sygeplejersker og alle andre i planlægningen af det gigantiske byggeri af nye operationsstuer og sengeafsnit, som i de kommende 10 år skyder ovenud af den nye akutmodtagelse på Skovlyvej.

Læs eller genlæs nogle af vores seneste nyheder om sygehuset i Randers.

Sygehus bygger i højden

Sygehuset på Skovlyvej bygger 8000 nye kvadratmeter og moderniserer store dele af den ældre bygningsmasse. Illustration: Helle Brandstrup Larsen

Frem mod 2032 bygger sygehuset i Randers fem etager ovenpå sin akutmodtagelse på Skovlyvej. Etagerne skal rumme nye operationsstuer og sengeafsnit.

Prisbelønnet akutmediciner

Yngre Danske Akutmedicinere hædrede for nylig overlæge Dea Kehler på regionshospitalet i Randers. I de kommende år får hun og kollegerne bedre fysiske rammer. Foto: Helle Brandstrup Larsen

Overlæge Dea Kehler er en af de mange dygtige medarbejdere på regionshospitalet i Randers, som i de kommende år får bedre forhold i nyt byggeri. Dea Kehler modtog for nylig Yngre Danske Akutmedicineres pris.

Hospital bliver ambulancebase

I fremtiden får et par af regionens ambulancer base på regionshospitalet på Skovlyvej i Randers. Foto: Kim Haugaard

To ambulancer får fremover base på Regionshospitalet Randers, når alle ambulancer flytter fra Falck på Hadsundvej.

Kortere køer i Paderup

Færre bliver testet for corona, efter hver tredje er blevet vaccineret, og det kan man mærke på regionshospitalets testcenter i Paderup. Foto: Helle Arensbak, Ritzau Scanpix

Regionshospitalet i Randers driver coronatestcentret i Paderup, hvor de timelange køer er forsvundet, efter hver tredje er blevet vaccineret.

Et vanvittigt år med corona

Markant flere videomøder - også med patienterne - har gennem coronaåret været en af de helt store forandringer for hospitalsdirektør Jonas Dahl og medarbejderne på regionshospitalet i Randers. Foto: Annelene Petersen

Det seneste år har været et vanvittigt år, mener hospitalsdirektør Jonas Dahl, Randers, som samtidig roser sine medarbejdere for en fantastisk indsats gennem coronapandemien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Skyder historie om Tosin-salg ned: Søren P vil have profilerne med ud i Europa

Annonce