Annonce
Østjylland

Et uhyggeligt kig ind i fremtiden: Mange har besøgt Auning anno 2059

Christian Eiming ejer Escapehome og er idémanden bag "Tidsmaskinen". Foto: Escapehome
I Auning har man i efterårsferien kunnet opleve en anderledes ferieaktivitet. "Tidsmaskinen" er en mellemting mellem et escapehouse og et spøgelseshus, og bag pop up-eventet står en af byens borgere.
Annonce

Auning: Stedet er Auning, året er 2059, og scenen er et hjem, hvor de overlevende bor efter en verdensomspændende atomkrig. De kan ikke komme ud, men du kan komme ind og finde den tidsmaskine, der kan sætte tiden tilbage til 2020 - hvis du altså tør.

Det tilbud er byens borgere og andre interesserede blevet lokket med som alternativ ferieaktivitet. Det er den gamle Kiwi-butik, der har lagt lokaler til et såkaldt escapehouse, hvor man kommer igennem forskellige rum og skal løse gåder.

Ideen kommer fra Christian Eiming, der har boet i Auning i 12 år, og som normalvis arbejder med at instruere teaterforestillinger. Det job har som meget andet været coronaramt, og derfor begyndte Christian Eiming at tænke i andre baner.

- Jeg har været i gang med at banke et firma op, kaldet Escapehome, hvor vi kommer ud til folk og laver escaperooms. Ideen kommer af, at vi godt kan se interessen for escaperooms, men at det også er dyrt at leje lokaler til det, siger han.

Annonce

Stor succes

Christian Eiming lavede et opslag i facebookgruppen, der vil skabe liv i byens tomme lokaler, og ejerne af den gamle Kiwi-bygning, der skal rives ned til januar for at give plads til ældreboliger, var friske på at låne den ud.

- Jeg havde puslet med at lave et pop up-rum, så det her i Auning kan man godt kalde en slags generalprøve, siger han.

Hele byen har bakket op om projektet og stillet rekvisitter og lokaler til rådighed. Frivillige har også meldt sig som skuespillere. Foto: Escapehome

- Det har været en blanding af et spøgelseshus og et escapehouse, fordi man på grund af corona ikke må røre ved ting, som man normalt gør, når der skal løses gåder i esacapehouses, siger han.

Og ud fra antallet af besøgende må man konkludere, at der har været interesse og mod til at besøge det uhyggelig escaperoom.

- Det er blevet taget rigtig godt imod. Jeg har ikke nøjagtig tal på det, men der har været mellem 100 og 150 besøgende i løbet af ugen, så det har været over al forventning, siger han.

Annonce

Hele byen involveret

Selv om det er Christian Eiming, der er idémanden, så fremhæver han, at det er et samarbejde med hele byen. Mange af byens butikker har hjulpet med rekvisitter til det krigsramte rum. Blandt andet har byens dyrehandel leveret dyr, andre har leveret møbler og andre igen bøger og tapet, og en skoleklasse fra Auning Skole har lavet tegninger. Derudover har frivillige fra byen ageret skuespillere og på den måde skabt liv i lokalerne.

- Skuespillerne har selv bestemt, hvad de ville lave, så det har også været en forskellig oplevelse fra aften til aften, siger Christian Eiming.


Det har været vildt fedt. Det er en alternativ måde at udnytte et tomt lokale på.

Christian Eiming, idémand bag pop up-eventet "Tidmaskinen"


Derudover har han fået hjælp af nogle eventteknikere, han kender, som også er coronaramte, som har stået for lys og lyd i lokalene. Også det har skiftet fra aften til aften.

- I går kunne de besøgende for eksempel opleve tordenvejr, siger han.

Christian Eiming er selv super tilfreds med pop up-eventet, og håber, at han gennem sit firma i fremtiden kan være med til at lave flere events af samme slags i tomme bygninger.

- Det har været vildt fedt. Det er en alternativ måde at udnytte et tomt lokale på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce