Annonce
Randers

EU’s betydning debatteret på Tradium

De to kandidater til EU-parlamentet, Ali Aminali (K) og Karen Melchior fra (R) deltog i Europadagen på Tradium. Foto: Ulrik Burhøj Jepsen
To kandidater til EU-Parlamentsvalget talte om EU´s store betydning i de unges hverdag.

Randers: I anledning af Europadagen onsdag blev EU’s betydning debatteret på Tradium HHX.

Derfor var to kandidater til EU-parlamentsvalget, Karen Melchior fra Radikale Venstre og Ali Aminali fra Det Konservative Folkeparti, inviteret.

- Unge ved for lidt om EU’s indflydelse på deres tilværelse. Så vi fejrer Europa-dagen med flag, morgenmad, besøg af kandidater til EU-parlamentsvalget og ved at lave kampagnemateriale med overskriften "Derfor skal du stemme til EU-parlamentsvalget", siger Gitte Cannon og Henrik Vestergaard, begge lektorer på Tradium HHX.

De studerende har blandt andet snakket om, hvordan deres hverdag ser ud i forhold til andre europæiske unges dagligdag, samt hvilke love der bliver til på europæisk plan.

Annonce

EU og SoMe

De to politikere var enige om, at der kunne være mere fokus i medierne på EU’s betydning i folks hverdag.

- Jeg synes, der mangler information om parlamentets arbejde og hvilken rolle, de her valg spiller, siger Ali Aminali (K).

Som eksempel på noget, der påvirker de unges hverdag, blev sociale medier og firmaerne bag fremhævet som et område, hvor EU-landene med fordel kan danne fælles front.

- Meget af den dialog, både demokratisk og socialt, som vi har med hinanden, foregår digitalt. Derfor synes jeg, at der skal være regulering af, hvordan de store firmaer som Facebook, Google og Snapchat behandler vores data, siger Karen Melchior (R).

Kompleks lovgivning

De to politikere er også enige om, at EU’s nye copyright-reform, der sætter krav til online tjenester om, at de i højere grad skal respektere kunstneres ophavsret, muligvis er for kompliceret og kan skade konkurrencen imellem store og små virksomheder.

- De kommer til at fjerne en masse indhold fra nettet såsom satire i form af memes, som ellers ville have været lovligt. Og det er et problem, siger Karen Melchior.

- Jeg vil gerne sige højt, at jeg ikke tror, Bendt Bendtsen (medlem af Europa-Parlamentet for Det Konservative Folkeparti, red.) anede, hvad han stemte på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce